HPV, Cerazette

29 éves, két gyermekes anyuka vagyok, P2-es rákszűréssel. Érdekelne, hogy az én koromban érdemes-e beadatnom a HPV védőoltást, vagy ezt inkább fiatalabb korban kellett volna?
Második gyermekem 2 hónapos, szoptatom, és gondolkodom, hogy szedjem-e a Cerazettet. Ez a fogamzásgátló hatással van a bőr állapotára is (szebb lesz tőle a bőröm, mint egyes fogamzásgátlóktól, amiket szoptatós anyáknak nem szabad szedni)?
Köszönöm, üdvözlettel!

fogamzásgátlás | Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2009 ;14(áprilisi)   InforMed | Petróczi, I.
A HPV teljesen felesleges pénzkidobás. (100 ezer forint).
A Cerazette mellett gyakori a vérezgetés, az injekció jobb választás lenne. Az is adható szoptatás mellett, nagyon bevált.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a tablettáról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás, abortusz rovatban olvashatók.

| fogamzásgátlás
2009-04-15 11:11:38


Web Design & Development Prowebshop