Aggódó lány

hüvelyviszketés, hüvelygyulladás, vaginitis, allergia | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed | Szendei, K.

Tisztelt Doktornő!  Szeretném megkérdezni, hogy mi okozhatja a szeretkezés  utáni viszketést a vaginális tájékon. Már voltam nőgyógyásznál aki semmilyen rendellenességet,  fertőzést nem talált és a partnerem is maximális  higiéniával rendelkezik. Lehetséges lenne, hogy érzékeny  vagyok a partnerem nemi váladékára? Létezik egyáltalán erre  allergia? Ma már mindenhol az allergiáról beszélnek, lehet  egy nő allergiás a férfi nemi váladékaira? Valahogy ezt nem  tudom elképzelni sem, de szeretném ha Ön is megnyugtatna,  hogy ilyen allergia nincs. Segítségét előre is köszönöm, jeligém: aggódó lány

Elvben bármilyen testidegen anyaggal szemben kialakulhat allergia. Óvszer használata esetén a latex allergia ismert. Azonban esetükben inkább arról lehet szó, hogy az aktus során kialakult kisebb hámsérülések okozzák a panaszt. Javasolnám valamilyen síkosító anyag (pl. vazelin) használatát, majd az aktus után bóraxos hüvelyöblítést és akkor panaszai valószínűleg nem fognak jelentkezni.

A válaszok az orvos és beteg személyes találkozását, illetve az orvosi vizsgálatot nem pótolják!

| hüvelyviszketés, hüvelygyulladás, vaginitis, allergia
2002-07-11 13:35:57

Web Design & Development Prowebshop