Petevezeték elzáródás

petevezeték elzáródás, terhesség, meddőség | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed | Szendei, K.

Tisztelt Doktornő!

Én igazából nőgyógyász segítségét kérném. Nagyon el vagyok keseredve. 1 hete vettem részt egy HSG vizsgálaton. Sajnos mindkét petevezetékem el van záródva, s ami a legrosszabb, tőben. Orvosom szerint ezzel nem tud mit kezdeni az orvostudomány. Még megpróbálkozunk majd egy rövidhullámos kezeléssel Cataflam szedése mellett, majd októberben megismétli a doktor úr a HSG-t ( szerinte 10% esélye van az elzáródás megszűnésének )

Kérdéseim: - tényleg nincs megoldási mód?

             - vessem alá magam még egyszer egy ilyen vizsgálatnak?

             - segíthet-e a Bioptron lámpa?

Tudom, úgy tűnik, hogy nem bízom az orvosomban, nem erről van szó, csak elkeseredésemben nem tudom mit tegyek. Kérem, amennyiben tudnak, segítsenek válaszukkal.

Köszönettel:

A histerosalpingogram (HSG) önmaga lehet, hogy növeli a fertilitást, tehát lehet hogy mégis, most sikerült teherbe esnie.; a rövidhullám kezelés és a non- steroid (Cataflam) szedése szintén hatásos lehet. Azt bizton állíthatom, hogy már számtalan gyermeket láttam a világra jönni, olyan nőktől, akiknél azt mondták, hogy ez teljesen kizárt. Miután a HSG növelheti a fertilitás (fogamzóképesség) lehetőségét, meghozhatja a sikert. Miután a melegfürdők és a helyi vérbőséget okozva jó hatásúak lehetnek, talán a Bioptron sem árt, de erre nem tudok egyértelműen választ adni. Ha minden kötél szakad, mindig van lehetőség az in vitro fertilizációra (IVF) magyarán mesterséges megtermékenyítésre. Petefészkéből ugyanis vehetnek ki egy petesejtet, majd méhen kívül megtermékenyítve, ezt a méhbe visszahelyezve, létrejöhet a terhesség.

A válaszok az orvos és beteg személyes találkozását, illetve az orvosi vizsgálatot nem pótolják!

| petevezeték elzáródás, terhesség, meddőség
2002-07-11 14:32:02

Web Design & Development Prowebshop