Legutóbbi cikkek

Mióma vagy felfázás okozza az intim panaszokat? 4 gyakori tünet, amivel érdemes orvoshoz fordulni

A betegségeiről az ember nem szívesen beszél, különösen akkor, ha intim területen van a baj. Ilyenkor még orvoshoz is nehezebben fordulunk, hiszen a vizsgálatok során le kell vetkőznünk szégyenlősségünket. Ennek ellenére nem érdemes struccpolitikát folytatni, mert a kezeletlen betegségeknek komoly következményei lehetnek.


A Richter méhmióma elleni szere hosszú távon is alkalmazható lesz

Zöld utat kapott az Európai Gyógyszerügynökségtől (EMA) a Richter Gedeon méhmióma elleni eredeti készítményének hosszú távon való alkalmazása, a szer eredetileg műtét előtti kezelésre kapott forgalomba hozatali engedélyt, a hosszú távú alkalmazás lehetővé teszi majd a méhmióma okozta panaszok megszűnését.


Méheltávolítás helyett mióma embolizáció

Öt év alatt 350 miómás nő kerülte el a méheltávoító műtétet a Semmelweis Egyetem Radiológiai Klinikáján egy új módszer, a mióma embolizáció segítségével. A beavatkozás sokkal kisebb megterhelést jelent, sőt néhányan gyermeket is vállalhattak utána – hívja fel a figyelmet dr. Bérczi Viktor, a klinika igazgatója.


Engedélyezték a Richter méhmiómás gyógyszerének megismételt alkalmazását

Az Emberi Felhasználásra Szánt Gyógyszerkészítmények Bizottsága (CHMP) pozitív véleményt adott ki a Richter egyik gyógyszeréről és engedélyezte annak megismételt, három hónapos alkalmazását a méhmióma kezelésére - közölte a Richter Gedeon Nyrt. kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján.


A mióma leküzdése után is van remény gyermekáldásra

A költészet napján született. Formás, dallamos, szívet gyönyörködtető, mint egy igazi mestermű, melyet nagy költő alkotott. Eszter két hónapos.


Katéteres eljárással gyógyíthatók a jóindulatú méhdaganatok

Akár gyermeket is vállalhatnak egy speciális eljárásnak köszönhetően azok a meddő nők, akiknek problémáját a méh jóindulatú elváltozása (mióma) okozza. Két éve már Budapesten is elérhető az úgynevezett mióma embolizáció, amellyel a jóindulatú, de komoly fájdalmakat, vérzést és meddőséget is okozó daganatok kíméletes gyógyítása vált lehetővé. A Semmelweis Egyetemen immár a 100. sikeres műtétet végezték el.


Mióma kezelése műtét nélkül

(FDA) Kattintson a képre!

Egy nemrégiben megjelent tanulmány szerint mióma esetén a méheltávolítás megfelelő alternatívája egy nem-műtéti eljárás, a mióma embolizáció, amelynek során a jóindulatú daganatok elől elzárják az őket tápláló vér utánpótlását, tulajdonképpen kiéheztetik a daganatot, amelyek hat héten belül nagymértékben összezsugorodnak.


Műtét: igen vagy sem?

A mióma sok olvasónknak okoz fejtörést: megműtesse-e, vagy egyelőre inkább mégse. Érthető, hisz ki szeretne megválni a nőiesség egyik meghatározó szimbólumától, az anyaméhtől? Még akkor is van funkciója, ha már megszűnt a mensesz vagy garantáltan nem lesz szülés, ezért ha lehetséges, érdemes hát megpróbálni más módszereket is…


Mióma

A mióma izomból és rostos szövetekből álló, nem rákos jellegű daganat, ami a méh falában fordul elő. A mióma a 35 év feletti nők legalább 20%-ában előfordul és gyakoribb fekete, mint fehér nők között. A mióma mérete a mikroszkópostól a sárgadinnye nagyságúig terjed. Az oka ismeretlen, de úgy tűnik, a miómákra hat az ösztrogénszint változása, gyakran a terhesség alatt nagyobbra nőnek és menopauza után sorvadnak.


Biztató eredmények a mióma nem sebészeti kezelésében

Két új tanulmány szerint is biztonságos és hatékony a fájdalmas méhfibrómák újfajta, nem sebészeti terápiája.


Web Design & Development Prowebshop