Közti vérzés, stressz?

vérzés, stressz | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed | Szendei, K.

Kedves Doktornő!

36 éves nő vagyok, 5 éve szültem egy egészséges kislányt, terhességem alatt és után szorongásos depresszióm volt. Fogamzásgátlót, más gyógyszert jelenleg nem szedek már több éve, spirálom nincs. Életemben először a menstruációs ciklusom közepén újra vérezni kezdtem, és gyakorlatilag egy ismételt menstruáción estem át -ill. esem át a napokban- az intenzitása talán nem olyan nagy mint a normális havi vérzésé, de nem is un. pecsételő vérzésről van szó. Fájdalmaim nincsenek, a vérzés szerintem ugyanúgy gyengébben kezdődött majd erősödött, most 5 nap után ismét gyengülni látszik.

Ma Mikrofollint kaptam a nőgyógyásztól, de kétségeim vannak a hormonális tartalmú gyógyszerekkel kapcsolatban. A hüvelyi ultrahang és tapintásos vizsgálat alapján semmilyen rendellenességet, terhességet vagy méhen kívüli terhességet nem tartott valószínűnek az orvos. Meg kell jegyeznem hogy ezen a héten elég nagy stresszhatás ért, a kislányom kórházba került, nem tudom ez magyarázza e ezt a köztes vérzést. Kétségkívül sokat szorongtam az utóbbi időben. Ami megijesztett, az az volt, hogy a nőgyógyászom szinte azonnali kaparást javasolt, amit én egy igen drasztikus beavatkozásnak tartok, és nem vagyok benne biztos, hogy egyetlen ilyen eset után valóban ilyen drasztikus módszerrre van-e szükség.Beszedjem ezt a gyógyszert? Ma tehát a normális ciklusom 19. napján vagyok. Köszönöm és várom válaszát!

Korrekt nőgyógyászati vizsgálaton esett át. Ha a leletei negatívak, közti vérzés nem jelentkezik többé, akkor tényleg talán elsietett a "kaparás" Ismételt rendellenes vérzés esetén azonban indokolt az elvégzése. Az egyszeri közti vérzést okozhatta a gyerek betegségével járó izgalom. Remélem, azóta meggyógyult Ön és a gyerek is. A gyógyszerszedésre már csak utólagos választ tudnék adni, szabadságom miatt. Ha szedte úgy is jó, de ha nem kezdte el, akkor sem okozott bajt.

A válaszok az orvos és beteg személyes találkozását, illetve az orvosi vizsgálatot nem pótolják!

| vérzés, stressz
2002-07-11 14:31:23


A szabálytalan havi vérzés gyakori okai

Sok nőnél jelentkezik szabálytalan, nagyon erős vagy kimaradó vérzés. Az alábbiakban azokat az okokat ismertetjük, melyek egészséges nőknél jelentkeznek, és néhány ...


A menstruációt megelőző tünetegyüttesről

A legtöbb nő - no és a családtagok meg a kollégák - észreveszi, hogy a menstruációt megelőző héten türelmetlenebb, indulatosabb, kötekedőbb vagy netán fáradék...


Menstruációs problémák és megoldásuk

Nők milliói teszik fel a kérdést maguknak, majd orvosuknak, ha rendszertelen, elhúzódó, fájdalmas a menstruációjuk. Ez vajon normális, vagy valami bajom van? Az alábbia...


Szezonális hangulati és hormonális változások

Hogyan befolyásolja az időjárás illetve egyes tevékenységek a havonta jelentkező hangulatváltozásokat, és mikor tanácsos orvoshoz fordulni?


Természetes gyógymódok a premenstruációs tünetegyüttes ellen

A legtöbb nő ismeri a premenstruációs tünetegyüttest (PMS), mintegy 90 százalékuknál valamilyen testi vagy pszichés változás előre jelzi a havi vérzést.


hirdetés