Közti vérzés, stressz?

vérzés, stressz | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed | Szendei, K.

Kedves Doktornő!

36 éves nő vagyok, 5 éve szültem egy egészséges kislányt, terhességem alatt és után szorongásos depresszióm volt. Fogamzásgátlót, más gyógyszert jelenleg nem szedek már több éve, spirálom nincs. Életemben először a menstruációs ciklusom közepén újra vérezni kezdtem, és gyakorlatilag egy ismételt menstruáción estem át -ill. esem át a napokban- az intenzitása talán nem olyan nagy mint a normális havi vérzésé, de nem is un. pecsételő vérzésről van szó. Fájdalmaim nincsenek, a vérzés szerintem ugyanúgy gyengébben kezdődött majd erősödött, most 5 nap után ismét gyengülni látszik.

Ma Mikrofollint kaptam a nőgyógyásztól, de kétségeim vannak a hormonális tartalmú gyógyszerekkel kapcsolatban. A hüvelyi ultrahang és tapintásos vizsgálat alapján semmilyen rendellenességet, terhességet vagy méhen kívüli terhességet nem tartott valószínűnek az orvos. Meg kell jegyeznem hogy ezen a héten elég nagy stresszhatás ért, a kislányom kórházba került, nem tudom ez magyarázza e ezt a köztes vérzést. Kétségkívül sokat szorongtam az utóbbi időben. Ami megijesztett, az az volt, hogy a nőgyógyászom szinte azonnali kaparást javasolt, amit én egy igen drasztikus beavatkozásnak tartok, és nem vagyok benne biztos, hogy egyetlen ilyen eset után valóban ilyen drasztikus módszerrre van-e szükség.Beszedjem ezt a gyógyszert? Ma tehát a normális ciklusom 19. napján vagyok. Köszönöm és várom válaszát!

Korrekt nőgyógyászati vizsgálaton esett át. Ha a leletei negatívak, közti vérzés nem jelentkezik többé, akkor tényleg talán elsietett a "kaparás" Ismételt rendellenes vérzés esetén azonban indokolt az elvégzése. Az egyszeri közti vérzést okozhatta a gyerek betegségével járó izgalom. Remélem, azóta meggyógyult Ön és a gyerek is. A gyógyszerszedésre már csak utólagos választ tudnék adni, szabadságom miatt. Ha szedte úgy is jó, de ha nem kezdte el, akkor sem okozott bajt.

A válaszok az orvos és beteg személyes találkozását, illetve az orvosi vizsgálatot nem pótolják!

| vérzés, stressz
2002-07-11 14:31:23


data-full-width-responsive="true">