Hüvelyfolyás - 7 éves lányom problémája

A hét éves lányom már két éves kora óta szenved egy kellemetlen hüvelyfolyástól (sárgás-zöld színű, és kellemetlen szagú), ami nem jár viszketéssel nála. Voltunk már ezzel a problémával a háziorvosnál, majd nőgyógyásznál is. Vettek tőle kenetet, és mindig a Coli bacilust találták nála. Most jelen pillanatban háromféle antibiotikumra reagált a bacilus, de mivel egyiket sem ajánlják hét éves gyermeknek (az egyik a Norfloxacin, a másik a Cefatrexil, a harmadikat már sajnos nem tudom) így a nőgyógyász és a háziorvosunk együttesen egy hasonló hatóanyagú gyógyszer, a Zinnat mellett döntöttek. Sajnos már az ötödik napja szedjük, de ezzel sem értünk el eredményt, sőt talán még fokozódott is a folyás mértéke.
Úgy érzem, nem veszik komolyan ezt a problémát. A higiéniás normákat betartjuk, nem használjuk egymás törölközőjét, minden nap zuhanyozik a kislány, nem mossuk együtt a fehérneműjét a miénkkel, és még sem tudunk megszabadulni ettől a problémától. Csináltattunk parazita- és vizelettesztet is, mindegyik negatív lett. Teljesen tanácstalanok vagyunk!
Kérem, válaszoljon, mi a teendő ebben az esetben, várjak, amíg a gyermekem megnő, és adható lesz neki a megfelelő antibiotikum?
Előre is köszönöm! (Nagyszalonta)

hüvelygyulladás, folyás | Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2009 ;14(februári)   InforMed | Petróczi, I.
Magyarországon kapható egy Sumetrolim nevű szulfonamid készítmény. Ezt gyerekek is szedhetik, s a legtöbb coli törzset elpusztítja. Szalonta a határ mellett van, elképzelhető, hogy teljes áron recept nélkül is kiadja a patikus.
Próbálják ki! Így húgyúti fertőzés fog kialakulni, muszáj kezelni!
A fehérneműt legalább 60 fokon mossák, s a lányka kakilás után mindig zuhanyozzon.
Üdvözlettel,
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

| hüvelygyulladás, folyás
2009-02-05 15:15:39
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop