Mercilen+Diflucan+Rifamed

fertőzés, fogamzásgátló | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed | Szendei, K.

Tisztelt Doktornő!

26 éves vagyok. Január óta szedek Mercilon fogamzásgátló tablettát. A második hónapban már semmilyen más védekezési módszert nem alkalmaztunk a vőlegényemmel. A második hónap második hetében kaptam egy gombás fertőzést, amire diflucant kellett szednem 3 héten keresztül hetente egyet. Már a másodikat sem tudtam beszedni sajnos, mert a környezetemben egy személy gennyes agyhártyagyulladást kapott és ennek következményeként nekem 2 napon keresztül egy Rifamed nevű gyógyszert kellett szednem. (300-as; naponta 2x2-t) Fel kellett függesztenem a Diflucan szedését, de a fogamzásgátlóét nem. Amikor az első Rifamed tablettát beszedtem, akkor a fogamzásgátlóból még volt 4 szem, amit rendesen be is vettem.

A probléma a következő:Az utolsó Mercilon tabletta után egy nappal már megjött a menstruációm.Mikor kezdjem el a következő havi adagot? A rendes 7 napos kihagyás után vagy a Rifamed beszedésétől számított 7 napra? A Rifamed semlegesítette a yógyszer

hatását? Védett vagyok-e még? A Diflucan befolyásolja-e a gyógyszer hatását? Egyáltalán be kell-e még szednem a maradék Diflucant, nem lehet hogy a Rifamed "elintézte" azt a bajomat is? Panaszom nincs. Nagyon megköszönném, ha mielőbb időt tudna szakítani a válaszra.

A rendes 7 napos kihagyás után kezdje ismét szedni a gyógyszert. A Rifamed egy antibiotikum, a bakteriális RNS (ribonukleinsav) szintézist gátolja. Igen széles a hatósugara, de erősen magkárosító. Főleg a tuberkulózis (TBC) kezelésére használjuk, de mert Ön is kapta, jó a gennyes, bakteriális agyhártyagyulladás kezelésére. Mivel enzim induktor fokozza más gyógyszerek anyagcseréjét, ez így csökkenti a hatásukat, így a Mercilonét is. Mint írja is, a Diflucant gombára kapta, csak akkor folytassa, ha az ismételt vizsgálat még mindig a gombásodás fennállása mellett szól.

A válaszok az orvos és beteg személyes találkozását, illetve az orvosi vizsgálatot nem pótolják!

| fertőzés, fogamzásgátló
2002-07-11 14:01:28
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop