Hüvelyfertőzés, meddőség?

fertőzés, meddőség | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed | Szendei, K.

Tisztelt Doktornő!

A végső elkeseredésemben fordulok Önhöz, így az Interneten keresztül, mert sajnos a hétköznapi életben, nem nagyon találtam meg a megfelelő választ a kérdéseimre.A problémánk a következő volna:

Én és a menyasszonyom mindketten 20évesek vagyunk, egy éve ismerkedtünk meg. Megismerkedésünk elején a barátnőm hüvelyi folyással küszködött, az itteni orvos nem tulajdonított a problémának túlzott jelentőséget, csak annyit mondott hogy ez egyszerűen hajlam (mert kisebb korában is előfordult ez a probléma). Ez számunkra nem volt megfelelő

Válasz ezért elmentünk egy magánorvoshoz, aki a kenet eredményekből megállapította, hogy a probléma oka egy baktérium, mely eltávolítására gyógyszert írt fel. A gyógyszer kiszedése után a kenet eredmények negatívak lettek. Később sajnos újra jelentkezett a folyás, az újbóli kenet ismét baktériumot igazolt. Újabb gyógyszer, tünetmentes 3hét,és megint jelentkezett a probléma, az újabb kenet ismét baktériumot mutatott ki (sajnos a fajtáját nem tudom). Viszont az orvos közölte velünk, hogy ilyen hosszadalmas fertőzés után valószínű hogy gyermekünk a későbbiekben nem lehet! Hát ekkor dőlt össze bennünk egy egész világ, mert az iskoláink elvégzése után a célunk a családalapítás lett volna!

Azt szeretném öntől megkérdezni, hogy valóban lehetséges-e, hogy a baktériumos fertőzés után terméketlenné-e lehet válni, és hogy ez az állapot végleges-e, vagyis hogy a probléma kikezelése után nem lehet kilátásba egy esetleges szebb jövő! További kérdésem pedig az lenne, hogy ismer e ön olyan módszert, vizsgálatot amellyel biztosan kimutatható a terméketlenség. Továbbá mit tudna ön tanácsolni a baktériumos fertőzés elkerüléséhez, esetleg létezik e olyan amit az első orvos mondott ,hogy pusztán hajlam, ez egy gyenge pont! Természetesen a fertőzés nem azért alakul ki, mert esetleg nem megfelelő körülmények között élnénk, mindkettőnk szülei üzlettulajdonosok, magánvállalkozók, tehát megvan szinte mindenünk, a boldogságon kívül, természetesen az iskolázottságunk sem alapfokú, a menyasszonyom pszichológusnak tanul, én pedig élelmiszeriparit végeztem, jelenleg számítástechnikát tanulok, tehát fel tudjuk fogni a dolgokat épp ésszel, épp ezért nem értjük a probléma hátterét!

Kérem, ha teheti egy pár sorban leírhatná véleményét, illetve hogy mik lehetnek a távolabbi kilátások (az örökbefogadáson kívül).

Válaszát előre is köszönöm! További sok sikert kívánok a munkájában. Továbbá elnézését szeretném kérni az esetlegesen előforduló helyesírási hibáimért, anyanyelvem magyar, de szlovákul tanulok!

Higgyenek az első orvosnak! Az, hogy időnként hüvelyi bakteriális fertőzése van, még egyáltalán nem azt jelenti, hogy nem lehet gyereke. Ezt egyébként is csak akkor lehet egyértelműen kimondanom, ha valaki néhány éves házasélet után nem esik teherbe. Ilyenkor további vizsgálatok szükségesek, de előbb kár is ezen gondolkodni.

Egyébként bakteriális fertőződés esetén végig kell annak a lehetőségét gondolni, hogy a fertőzés nem a székletből jut-e a hüvelybe. Igen közel vannak egymáshoz. Tartós székrekedés, ezt kísérő aranyérbetegség, végbélrepedés, hasmenések, mind-mind hajlamosító tényezők. Tehát nem szabad önmagában nézni a dolgokat. Remélem, válaszommal megnyugtattam, és hamarosan gyermekáldásról fog beszámolni.

A válaszok az orvos és beteg személyes találkozását, illetve az orvosi vizsgálatot nem pótolják!

| fertőzés, meddőség
2002-07-11 14:53:28
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop