Hüvelyöblítés?

hüveyl, fertőzés, irrigálás, hüveyl | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed | Szendei, K.

Tisztelt Doktornő!

A hüvely nyíláson keresztül felpumpált folyadékos kezelésről szeretném kérni véleményét. Pár hete láttam a tv-ben egy műsort, amiben egy természetgyógyász-orvos gyógynövényekből összeállított főzetet (gyógyteát)javasolt erre a kezelésre. Az erjesztett tejtermékek fogyasztásának a csökkentését javasolta a kezelés alatt, hogy a szervezetben működő hasznos baktérium helyét ne vegyék át az erjesztő baktériumok (antibiotikumos kezelések mellékhatásai miatt). Ezzel szemben halottam már egy nőgyógyász által "felírt" kezelésről, amiben nem gyógyteát, hanem ecetes-joghurtos oldatot használtak, ez teljesen ellentétben áll a tv-ben elhangzottakkal. Mi ennek a kezelésnek a neve(a műsorban elhangzott, csak nem jegyeztem meg) és mi a véleménye az utóbbi oldatról? (gyulladásos-fertőzéses esetben használták)

Többféle hüvelyöblítő folyadék van forgalomban, engedélyezett formában, amely ilyen összetétellel rendelkezik. Önmagában a bél baktériumflóra rendbetétele nélkül egyik sem lesz kellően eredményes. Attól azonban óva intenék, hogy egy televíziós műsor alapján az emberek otthon kotyvasszanak valami tealöttyöket. Orvoshoz, hozzáértőhöz menjen el. A TV-vel egyébként nem nehéz ellentétben állni.

dr. Tamasi József

orvos-természetgyógyász

Nem tudom, mit látott-hallott a tévében. Az biztos, hogy az antibiotikus kezelés megváltoztatja bélflórát. Tehát ha nincs rá szükség, nem szabad kierőltetni az orvostól. A legtöbb hüvelyi fertőzés nem is bakteriális eredetű, hanem gomba, vagy Trichomonas áll a panaszok hátterében. Gyakran az antibébi szedés is elősegítheti a hüvelyfolyást. Ilyenkor megfelelő helyi és szájon át szedhető gyógyszeres kezelés létezik. Ezután a visszafertőzés megelőzésére javasoljuk a hüvely vegyhatásának savanyítását. Ezt többféle gyógyhatású készítménnyel el lehet érni. Egyéb hókusz-pókusz irrigálás felesleges, mert ismét kórokozókat lehet felvinni vele a hüvelybe, hólyaghurut és kismedencei gyulladás lehet a következmény.

A válaszok az orvos és beteg személyes találkozását, illetve az orvosi vizsgálatot nem pótolják!

| hüveyl, fertőzés, irrigálás
2002-07-11 15:13:47
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop