Egészséges női flóra

Csillapíthatatlan viszketés, égő érzés, esetleg kellemetlen szagú váladék...

| InforMed Hírek16:29-29   InforMed | Kovács, R.
Ugyan melyikünk ne ismerné ezeket a testünk intim részein jelentkező, kellemetlen tüneteket? A szimptómák sok nő esetében rendszeresen visszatérő problémát jelentenek, mégis kínos erről beszélni. Pedig a jelenség hátterében gyakran "csupán" a hüvely természetes mikroflórájának megváltozása áll... Mi most beszéljünk róla!

A hüvely savas pH-jú mikroflórája a női szervezet sajátos és érzékeny ökorendszere, és fontos szereppel bír egészségünk megőrzésében. 

TERMÉSZETES BAKTÉRIUMFLÓRA

Ha egy nő természetes baktériumflórája egészséges, úgy gondoskodik a hüvely biológiai egyensúlyáról. Megvédi a testből, illetve a külvilágból érkező káros hatásokkal szemben. Stabilitást biztosít.

A női mikroflórában rendkívül fontos szerepük van a tejsavbaktériumoknak, azaz a laktobacilusoknak. Ezek "dolgozzák fel" azokat a szénhidrátokat, amelyek a hüvelyi hámsejtek megújulása során keletkeznek, majd pedig végtermékként előállítják a tejsavat, ami a hüvely savas közegét biztosítja, és a betegségeket előidéző kórokozók számára kedvezőtlen életfeltételeket nyújt. Egyidejűleg megteremti a tejsavbaktériumok szaporodásához szükséges optimális előfeltételeket. 

Ezt az önmagát fenntartó, dinamikus, természetes rendszert megzavarhatják különféle hatások. Például:

a hormonális változások és kezelések 

a fogamzásgátló tabletták 

a stressz és a pszichés tényezők 

a túlzásba vitt intimhigiéné 

a klórozott víz 

az antibiotikum kezelések 

a szteroidok szedése

HASZNOS ÉS KÁROS HATÁSOK...

Bizonyos betegségek kezeléséhez antibiotikum-kúrára van szükség. Ez azonban nem csak a gyulladást szünteti meg, hanem a természetes hüvelyi flórát is jelentősen károsíthatja.

Miként lehetséges ez? A magyarázat kézenfekvő. Miközben az antibiotikumok a betegséget előidéző kórokozókat célozzák meg, egyidejűleg a szervezetünkben található egészséges, természetes baktériumflórákat is pusztítják.

A hüvelyi flóra laktobacilusai is érzékenyek az antibiotikumokra, a bacilusok számának csökkenése előidézheti a hüvelyi flóra kedvezőtlen változásait.  A különféle kórokozók pedig - például a gombák vagy baktériumok - zavartalanul megtelepedhetnek és elszaporodhatnak a hüvelyben, számos kellemetlen tünet megjelenésének kíséretében. 

FELÉPÍTHETŐ MIKROFLÓRA

Mit tehetünk a felborult hüvelyi flóra egyensúlyának visszaállítása érdekében? Elsődleges feladatunk a laktobacilusok mennyiségének növelése, amit elérhetünk laktobacilusokat tartalmazó hüvelykúpokkal vagy -tablettákkal. Minden egyes hüvelyi tabletta több mint 10 millió tejsavbaktériumot tartalmaz, és ezek már néhány nap alatt is képesek elszaporodni. Használhatunk tejsavas intimtusolókat és hüvelyirrigáló szereket is. Az utóbbiaknál ügyeljünk az irrigátor rendszeres fertőtlenítésére is! 

Az intim tájon fellépő betegségek kellemetlenek, ám kezelhetők és gyógyíthatók! Ha azt tapasztaljuk, hogy természetes védekezőflóránk egyensúlya felborult, okvetlen kérjünk orvosunktól.

 

|
2019-11-24 13:07:14
hírdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop