Fogamzásgátló, hajhullás, meddőség

7 éve megszakítás nélkül szedek fogamzásgátló tablettát. Először 17 éves koromban kaptam cisztára, hogy a tabletta hatására elmúlik a ciszta. Így is lett. Az orvos azt mondta, hogy ameddig szedem, nem lesz újra cisztám. (Diane 35 volt ez a gyógyszer). Ez idő alatt nagyon sok hajam kihullott. Az orvosok állítják, hogy nem a Diane miatt, de több hasonló cipőben járó hölggyel találkoztam, akik mind Dianet szedtek, és kihullott a hajuk.
Úgy döntöttem, váltok. Marvelont kaptam, amit fél évig szedtem, majd egy újabb nőgyógyász ajánlotta a Mercilont, ami már korszerűbb a Marvelonnál (3 különböző orvos, 3 különböző gyógyszer, 3 különböző vélemény).
Most eljutottam arra a pontra, hogy elegem van mindenféle gyógyszerből, mivel a hajam nagyon megritkult, de attól félek, hogy a gyógyszer megvonása miatt még rosszabb lesz majd a helyzet. Milyen mellékhatásokra lehet számítani a gyógyszermegvonás miatt? Nagyon félek a következményektől.
A legutolsó nőgyógyászati vizsgálat alkalmával kiderült, hogy a méhem fejletlen a túl korai gyógyszerszedés miatt, illetve, hogy kettős hüvelyem van (műtéti beavatkozásra lenne szükség, de nem tudom rászánni magam - egy egyszerű nőgyógyászati vizsgálat miatt is az ájulás környékez). Teljesen el vagyok keseredve, hogy mi minden fog még rám várni a jövőben!?
Ön szerint, helyes lenne abbahagyni a gyógyszert, ha már minden este undorral veszem be, de ugyanakkor eszméletlenül félek a rám váró mellékhatásoktól? Mert ameddig szedem, láthatólag minden rendben van, de ugyanakkor elborzaszt a lepedő méretű mellékhatásokról szóló papír, amit a gyógyszerhez mellékelnek.
A gyógyszer szedése alatt semmiféle negatív változást nem tapasztaltam (kivéve a hajhullást). A gyógyszerváltásoknál sem volt probléma. Ezek alapján számíthatok valamiféle testi változásra a megvonás után (hízás, pattanás, további hajhullás stb.)?
Válaszát előre is köszönöm!

meddőség, fogamzásgátló | Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2009 ;14(januári)   InforMed | Petróczi, I.
Több tippem van: a PCOS mellett ezt okozhatja nem nőgyógyászati hormonzavar (ezt endokrinológus kezeli), és hajfesték is. A fodrászok ugyanis nem a bolti drága festékeket használják, hanem saját keverésűt.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI között a tablettáról, meddőségről és az előkészületről írottakat is.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Meddőség rovatban olvashatók.

| meddőség, fogamzásgátló
2009-01-20 19:58:59
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop