Világgazdasági válság: sokan már a fogamzásgátlón spórolnak

A legfrissebb kutatások szerint az Egyesült Államokban a párok egy része elhalasztja a gyermekvállalást a jelenlegi rossz gazdasági helyzet, és bizonytalan munkaerő-piaci viszonyok miatt. A recesszió ugyanakkor megnövelheti a nem kívánt terhességek számát is, hiszen a kutatás szerint a rosszabb anyagi helyzetben lévő nők az olcsóbb, kevésbé biztonságos fogamzásgátlási módszereket választanak.

fogamzásgátló, terhesség, gyermekvállalás | InforMed Hírek7   InforMed
Egyre nagyobb probléma a védekezés finanszírozása

A Gallup Organization felmérése szerint a gyermekvállalásra alkalmas korú amerikai nők 3 százaléka hagyta abba a teljesen a terhesség elleni védekezést, mert nem engedhette meg magának annak egyetlen formáját sem. Még nagyobb, 6 százalék az aránya azoknak, akik a hormonális fogamzásgátlásról, más kevésbé biztonságos, de olcsóbb módszerre tértek át. További 10 százalék aggódik amiatt, hogy a jövőben nem lesz képes megfizetni az eddig használt fogamzásgátló módszerét – írja az oregonlive.com.

Ezzel párhuzamosan egyre többen fordítanak kiemelt figyelmet arra, hogy elkerüljék a nem kívánt terhességet. Minden ötödik nő úgy nyilatkozott a kutatásban, hogy a válság miatt sokkal tudatosabban védekezik egy nem kívánt terhesség ellen.

Az Egyesült Államokban a legfrissebb adatok szerint minden második terhesség nem tervezett. Jó gazdasági környezetben általában örömmel fogadják a szülők az új jövevényt, ugyanakkor a jelenlegi helyzetben, egy nem kíván terhesség igazi katasztrófa lehet a családnak. Emiatt a klinikák és orvosok bejelentései alapján az utóbbi hónapokban szinte több államban megnőtt az abortuszok, és a sterilizációk száma.

Forrás: ELTE TáTK hírlevél
| fogamzásgátló, terhesség, gyermekvállalás
2009-05-27 14:13:50

Web Design & Development Prowebshop