Féltékenyebbé teheti a nőket a fogamzásgátló tabletta szedése

A fogamzásgátló tablettákban található hormonok lehetnek a felelősek azért, hogy egyes nők betegesen elkezdenek aggódni partnerük hűsége miatt és egyre inkább eluralkodik rajtuk a birtoklási vágy ösztöne - állítják egy skóciai egyetem szakemberei.

féltékenység, fogamzásgátló | MTI Hírek 2010 ;7
Azok a nők, akik magasabb ösztrogén tartalmú fogamzásgátlót szednek, nagyobb valószínűséggel válnak olyan féltékennyé a párjukra, hogy ezzel akár a kapcsolatukat is veszélybe sodorják - figyelmeztetnek a szakemberek. Ma nagyjából a 16 és 49 éves kor közötti nők egynegyede használ valamilyen fogamzásgátló tablettát, több mint százmillióan világszerte.

A skóciai Stirling Egyetem munkatársaként dolgozó Craig Roberts összesen 275 nőt kérdezett meg arról, hogy a különböző szituációkban mennyire bíznak meg a partnereikben. A válaszokat azután összevetette a megkérdezettek által használt fogamzásgátló tablettákkal.

Az eredmények szerint a magas ösztrogén tartalmú piruláknak van a legextrémebb hatásuk a féltékenységi-szintet tekintve, míg a főként progeszteronnal töltött tablettáknak kevesebb érzelem-befolyásoló hatásuk van - olvasható a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadásában (www.telegraph.co.uk).

"Úgy tűnik, hogy a nők, de még talán a gyógyszergyártók sincsenek teljesen tisztában azzal, hogy milyen lehetséges pszichológiai mellékhatásai lehetnek a tabletták szedésének, és még inkább a márkatípus megválasztásának" - írta a szakember a Personality and Individual Differences című folyóiratban.
| féltékenység, fogamzásgátló
2010-10-23 22:09:47

Web Design & Development Prowebshop