Goldlily

fogamzásgátlás, IUD | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed | Szendei, K.

Tisztelt Doktornő! Közel vagyok a harminchoz, nem szültem m még , és nemesfémmel áthúzott spirált viselek, mert nem tetszik a gondolat, hogy egy hormonkészítmény beavatkozzon az "életembe". (véleményem szerint az általam választott megoldás a kisebbik rossz, ha már valahogyan védekezni szeretnék). a szerkezet immár négy éve van bennem és a régi- azóta sajnos elhúnyt - nőgyógyászom tette fel. Ő öt évet mondott, szerinte akkor kell lecserélni a mini Goldlily-met.

Az új orvosom a 3,5-4 évi csere híve, szóval itt a nehézdöntés ideje. Ezenkívül a nőgyógyászom - az új - azt mondja, hogy a forgácsolódás miatt kell korábban cserélni az eszközt. A Goldlily szóróanyaga viszont kifejezetten kiemeli, hogy a termék nem szilánkosodik. Egyébként hét éves időtartamra kalibrálták, így lett az óvatosság kedvéért öt év a végeredmény. Úgy érzem, ha nem lenne - legalább részben- igaz, amit a brosúrában állítanak, akkor nem mernék ország-világ szeme elé bocsátani ezt a tényt. (lehet, hogy naívság a részemről ezt hinni)

Érdeklődnék, hogy létezik-e erről valamiféle konszenzusos álláspont, kutatási eredmény, tapasztalati tény.....és még egy: mit lehet tudni a Goldlily-kről és esetleges társairól, úgy mindenfelé elég nagy a csend. Köszönöm válaszát, az esetleges "továbbirányítást".
Tisztelettel:

Javaslom, hogy a forgalmazókat (Medimpex, Radelkis) kérje meg, nézzenek utána, az Interneten nem találtam lényeges információt.

A válaszok az orvos és beteg személyes találkozását, illetve az orvosi vizsgálatot nem pótolják!

| fogamzásgátlás, IUD
2002-07-11 13:28:31
hirdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop