Izomba adható fogamzásgátló

fogamzásgátló, Izomba adható fogamzásgátló | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed | Szendei, K.

Tisztelt Doktornő!

Az lenne a kérdésem, hogy az új izomzatba adandó hormonális fogamzásgátlótól lehet-e hízni? Eddig ugyanis TRI-REGOLT szedtem 8 éven keresztül (néha túlszedtem utazások miatt) és annak ellenére, hogy nem eszek túl sokat, a 168 cm-es magasságomhoz 90 kg vagyok, és hosszabb diéta után sem tudtam 2 kg-nál többet fogyni. Lehet, hogy a fogamzásgátló volt az oka? Vagy esetleg egy korábbi betegségemből adódóan, amikor is hónapokon át szedették velem a Prednisolon nevű gyógyszert, amitől 2 hét alatt 20 kg-t!!! híztam.

Előre is köszönöm válaszát

A nagyfokú testsúlynövekedés valóban a szteroid szedésnek tudható be. Mi volt ez a betegség? Gyógyult? Egyáltalán szedhet fogamzásgátlót? Beszélje meg háziorvosával, aki ismeri az Ön teljes kórtörténetét. A hormonális fogamzás - beavatkozva a szervezet hormonális egyensúlyába- okozhat hízást. Teljesen mindegy, hogy tablettában szedi vagy injekcióban kapja.

A válaszok az orvos és beteg személyes találkozását, illetve az orvosi vizsgálatot nem pótolják!

| fogamzásgátló, Izomba adható fogamzásgátló
2002-07-11 13:31:01


Web Design & Development Prowebshop