Fogamzásgátló és terhesség, allergia

fogamzásgátló, allergia, terhesség | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed | Szendei, K.

Tisztelt Doktornő!

Fiatal házaspár lévén szerenénk gyereket. Eddig kb. fél évig szettem a Trioden fogamzásgátló gyógyszert. Azt szeretném megtudni, hogy a gyógyszer szedésének abbahagyása után mikortól mehet "élesbe a dolog", hogy a kisbaba egészsége ne szenvedjen kárt?

A másik dolog ami érdekel, hogy pollen-allergiás vagyok, és így gyógyszert szedek. Azonban ezekre a gyógyszerekre (Zyrtec, Claritine) rá van írva, hogy terhesség alatt nem szedhető. Kérdés: ha a terhesség egybeesik az allergiás időszakkal (augusztus-november) mi a teendő, mit lehet szedni ha lehet egyáltalán? Válaszát előre is köszönöm.

A fogamzásgátló elhagyása után, amikor az elvonásos vérzés megszűnik, a következő ciklusban már teherbe eshet, a gyógyszer elhagyásával hatása azonnal szűnik. Az allergia elleni szerek szedése nélkül is lehet élni, tehát ha teherbe akar esni, akkor ezt is hagyja el a fogamzásgátlóval együtt, és lehetőleg minden más vegyi anyagot is kerüljön.

Tűrhetetlen szemviszketés esetén antiallergiás szemcsepp használható, orrfolyás esetén pedig a mezei orrkenőcs (Ung.nasale),vény nélkül kapható. Ezeket nyugodtan használhatja.

A válaszok az orvos és beteg személyes találkozását, illetve az orvosi vizsgálatot nem pótolják!

| fogamzásgátló, allergia, terhesség
2002-07-11 13:42:22
hirdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop