Depo Provera

Depo Provera, fogamzásgátló, injekció | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed | Szendei, K.

Kedves Doktornő!

Depo Provera izomba adható fogamzásgátló injekcóval kapcsolatos kérdésemmel fordulnék Önhöz. Az injekció felvétele után hamarosan áttöréses vérzés jelentkezett, mely kismennyiségű ugyan de állandó jellegű. Orvosom azzal nyugtatott, hogy amint elmúlik az injekció hatása, panaszaim megszűnnek. Lassan a negyedik hónap telik el és továbbra is szüntelenül vérezgetem. Jelentkeztem szűrővizsgálatra is, szerencsére nincs szervi elváltozásom. Orvosom a gond megoldására Regulon fogamzásgátlót írt fel, melyet 10 napig (2x1adagolással), majd a következő normális menstruáció első napjától 1x1 adagban kell szednem. A kérdésem: hormonháztartásom a Depo Proverától felborulhatott? Ezt csak egy újabb hormonkészítménnyel lehet helyrehozni? A vérezgetés önmagától nem tud megszűnni?

Válaszát vagy az Önök honlapján közzétett véleményét előre is nagyon köszönöm!

A Depo Provera 150 mg progeszeron származékot tartalmaz, felfüggeszti a peteérést (ovulatiot) és lényegében a teljes menstruácios ciklust. Hatása 3 hónapig tart, akkor kell ismét adni. Minden ember egyénileg reagál a gyógyszerekre. Sajnos önnél ez a módszer úgy tűnik nem vált be.

Talán jó lenne egy néhány hónapra teljesen elhagyni a normális fogamzásgátlót és a szünet után, ha a ciklus helyreállt, és egyenletes a menstruáció, akkor valamely kis hormontartalmú fogamzásgátlóval egy újabb kísérletet tenni.

A válaszok az orvos és beteg személyes találkozását, illetve az orvosi vizsgálatot nem pótolják!

| Depo Provera, fogamzásgátló, injekció
2002-07-11 13:46:38

Web Design & Development Prowebshop