17 éves lány, szűzesség

fogamzásgátlás | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed | Szendei, K.

Tisztelt Doktornő!

17 éves leszek augusztusban, és szeretném végre elveszíteni a szűzességemet. Tervezem, hogy hamarosan felkeresek egy nőgyógyászt, mert a barátommal a legbiztonságosabb módszert választjuk (óvszer és fogamzásgátló tabletta egyszerre).Kérdéseim a vizsgálatra vonatkoznak. A nőgyógyász nem fog elküldeni azért, mert még csak 17 éves vagyok? Szabad már ilyen korban elkezdeni a tabletta szedését?

Nem okozhat a tabletta meddőséget? Az orvos akkor is felír tablettát, ha a menstruációm nem egyenletes? Ez az egyenetlen menstruációs ciklus befolyásolhatja a tabletta hatását (esetleg semmissé teheti a hatást)? Ön szerint is az a legbiztonságosabb módszer, ha óvszert és tablettát egyszerre használunk?

Köszönöm, hogy megtisztelt figyelmével, és kérem válaszoljon!

Ha már döntöttél, akkor valóban a legkisebb rossz a tabletta szedése. 7 éves lánynak a fogamzásgátlót minden további nélkül felírják, ha nincs olyan betegsége, mely a tabletta szedését kizárná. Az első hetekben óvatosságból az óvszer használata is ajánlatos. Rendszertelen vérzés esetén a gyógyszer még jól is jön, mert beállítja a normális ciklust.

A válaszok az orvos és beteg személyes találkozását, illetve az orvosi vizsgálatot nem pótolják!

| fogamzásgátlás
2002-07-11 14:25:57