Nagyobb fogamzásgátló választékra van szükség

A brit szülészek és nőgyógyászok szövetségének elnöke szerint a nők számára hozzáférhetővé kell tenni a fogamzásgátlás valamennyi módszerét, ideértve a tartós hatású eszközöket is, valamint fel kell őket világosítani az összes módszer előnyeiről és kockázatairól.

fogamzásgátló | InforMed Hírek 2005 ;3   InforMed | Dobos, L.
Egy családtervezéssel foglalkozó szervezet beszámolt arról, hogy évente 100 ezer hívást kapnak, ebből kiderül, hogy a nők nem tudnak eleget a fogamzásgátló módszerek széles köréről.

2003-4-ben a 16 és 49 év közötti nőknek csupán 8 százaléka használt tartós hatású fogamzásgátlási módszert, mint például a méhen belüli eszközök vagy az injekció. Tablettával védekezett 25 százalék, míg gumióvszerrel 23 százalék. Az országos egészségügyi intézet szerint a tartós hatású eszközöknek az az előnyük, hogy nem kell rájuk gondolni, így nem lehet használatukat elfelejteni sem, ezért kampányt indítottak ezeknek a védekezési módszereknek az elterjesztésére.

Az ellenzők azért aggódnak a fogamzásgátlás tartós módszerei miatt, mert attól tartanak, hogy megkönnyítik a felelőtlen nemi kapcsolatok kialakulását és a nemibetegségek elszaporodását. Ők a tartós, elkötelezett párkapcsolat propagálását tartják a legjobb módszernek a nem kívánt terhesség megelőzésére.

BBC News
| fogamzásgátló
2005-10-27 18:13:48


Web Design & Development Prowebshop