Hirdetés

A terhességmegszakítás módszerei

A terhességmegszakítás módszere alapvetően attól függ, hogy milyen nagyságú (hány hetes) a terhesség. Teljesen érthető, hogy alapvetően más a módszer akkor, ha a terhesség 6 hetes, mintha 18 hetes lenne.

abortusz, terhességmegszakítás |

Az abortusz 1997 ;   SubRosa Kiadó | Rákóczi, I.

Sokan nem kívánnak sokat tudni a terhességmegszakítás kivitelezéséről. A terhességmegszakítás azonban félelemmel teli terület. Tapasztalataim szerint a terhességmegszakításra jelentkezők legjobban az abortusz technikai kivitelezésétől félnek, mert keveset tudnak arról, hogy miképpen történik. Ezt még tetézhetik az abortuszt ellenzők leírásai arról, hogy mi fog történni, ami felerősíti a félelmet, a bűntudatot, az aggódást. Újra szeretném hangsúlyozni, hogy mindenki véleményét tisztelnünk kell, így az abortuszt ellenzők véleményét is. Az azonban elfogadhatatlan számomra - és hiszem, hogy mások számára is -, amikor saját véleményüket rá kívánják erőltetni másokra. Természetesen mint nőgyógyász tudatában vagyok annak, hogy a terhességmegszakítás nem kellemes, soha senki sem állította. De nem tartom megbocsáthatónak, ha a már meglévő félelmet, bűntudatot valaki tovább növeli.

A továbbiakban tehát az a célom, hogy a terhességmegszakítás kivitelezéséről egyszerű alapismereteket adjak, mert meggyőződésem, hogy nagy segítséget jelenthet, ha valamit megértünk, és tudjuk, hogy miképpen történik.

abortusz, terhességmegszakítás

2003-07-04 10:10:54

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop