Hirdetés

Esemény utáni tabletta a német püspökök ülésének napirendjén

A Német Püspöki Konferencia (DBK) az esemény utáni tabletta kérdését tűzte következő, február 18. és 21. között rendezendő plenáris ülésének napirendjére - jelentette be Robert Zollitsch, a konferencia elnöke Bonnban.

esemény utáni tabletta, fogamzásgátlás |

MTI Hírek10

"A kérdés ismét égetővé vált az utóbbi napokban, ezért fogjuk megvitatni Treviriben a tavaszi plenáris ülésen" - mondta Zollitsch, akit a Servizio Informazione Religiosa (SIR) olasz egyházi hírportál idézett honlapján.

Az e kérdéssel kapcsolatos vita a botrányt kavart kölni esetek után lobbant fel. Két katolikus klinikán is az orvosok megtagadták egy megerőszakolt nő ellátását. Egy 25 éves nőtől arra hivatkozva tagadták meg a segítséget, hogy a kezelés részeként esemény utáni fogamzásgátló tabletta használatát kellett volna tanácsolni, ami viszont ellentétes a terhesség-megszakítást elutasító katolikus állásponttal. A hírekre reagálva a két kórház vezetősége és az intézményeket fenntartó kölni érsekség bocsánatot kért.

Közleményükben hangsúlyozták, hogy tévedés történt, és a nemi erőszak áldozatait pontosan ugyanúgy látják el, mint a nem egyházi fenntartású klinikákon.

Az eset a német újságok címlapjára került, főleg miután néhány nyilatkozatában Joachim Meisner kölni érsek megerősítette, hogy az egyház elutasítja az esemény utáni tablettát. Hozzátette azonban: ebben az esetben lehetőség van alkalmazni "egy olyan készítményt, amely a megtermékenyítést megakadályozza".
esemény utáni tabletta, fogamzásgátlás

2013-02-07 08:16:21

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop