Fogamzásgátló gél férfiaknak

Amerikai kutatók jelentik, hogy egy férfiak számára kikísérletezett gél csökkenti a spermiumok számát, és lehetséges, hogy a jövőben bevonul a születésszabályozás új formái közé.

fogamzásgátlás, gél, férfi fogamzásgátló | InforMed Hírek10   InforMed | Dobos, L.
A gél, amely tesztoszteront és egy szintetikus progeszteront tartalmaz, a Los Angeles-i Biomedical Research Institute és a Washington University kutatói 99 férfin próbálták ki egy hathónapos időszak alatt.

A férfiak kétharmada a tesztoszteront és a progeszteront származék valamelyik koncentrációját kapta, míg a fennmaradó egyharmad tesztoszteron és placebót tartalmazó gélt kapott. A kísérleti gélt használó csoport 88-89 százalékánál ml-enként egymillió alatt volt a spermium szám, szemben a placebo-kombinációt kapó csoport 23 százalékával. A kísérleti gélt használó férfiak 78 százalékánál teljesen hiányzott az ondósejt.

Míg eddig általában a nőké volt a fogamzásgátlás felelőssége, a jövőben osztozhatnak a férfiakkal. Egy 2008-as vizsgálat szerint a megkérdezett férfiak kétharmada meggondolná, hogy alkalmazza a férfi fogamzásgátlót.
| férfi fogamzásgátló, gél, fogamzásgátlás
2012-07-11 13:41:12
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop