Haladjunk a korral!

Sok idő eltelt az első fogamzásgátló tabletták és méhen belüli eszközök feltalálása óta. Egy huszonegyedik századi nő számára már nem elég, ha egy módszer csaknem 100 %-os hatékonysággal bír.

hormonmentes fogamzásgátló, IUBTM rézgyöngy, rézgyöngy | InforMed Hírek14   InforMed

Fontos, hogy az eszköz biztonságos legyen rövid-, és hosszútávú mellékhatásait illetően, alkalmazása ne okozzon kellemetlenséget, ne befolyásolja a későbbi teherbeesést és ne terhelje meg a havi költségvetést. Létezik ilyen megoldás.

Mindennek az elvárásnak megfelel egy high-tech hormonmentes fogamzásgátló, az IUBTM rézgyöngy. Eredményességét főként a réznek köszönhetjük. Ez a méhen belüli eszköz, amely méretét tekintve a hagyományos méhen belüli eszközök mindössze egyharmadát, felét teszi ki, öt éven át kizárja a nem tervezett várandósságot, a hormont tartalmazó gyógyszerek lehetséges mellékhatásai nélkül.

Ráadásul árban is sokkal kedvezőbb a tablettáknál. Az öt évig ható rézgyöngy 30.480 Ft, ami azt jelenti, hogy egy nap 17 Ft-ot költ fogamzásgátlásra az a pár, aki ezt a megoldást választja. Közvetlenül eltávolítása után a teherbeesés esélye egyenlő a felhelyezés előttivel.

Olcsó, hatékony és nem tartalmaz a szervezetbe jutó, az egészséget adott esetben kedvezőtlen irányba befolyásoló anyagokat, így pl. a szteroidot. A nem kívánt mellékhatásairól is ismert szer bizonyos készítmények esetében 2700 tablettával számolva 8 mg mennyiségben halmozódik fel a szervezetben.

Mi is pontosan ez az eszköz és hogyan kell alkalmazni?

A rézgyöngyöt a többi méhen belüli eszközhöz hasonlóan nőgyógyász helyezi fel, apró mérete miatt teljesen fájdalommentesen, elvileg még helyi érzéstelenítést sem igényel a beavatkozás.

A tárgy az, aminek hívják: számos rézgyöngy, felfűzve egy méhbarát vázra, amelyet polimer réteggel borítottak be. Formaemlékező ötvözetét az orvoslás más területein már régóta alkalmazzák, például implantátumokban, stentekben.

A felhelyezést a szakember speciális csővel végzi. A hajlékony IUBTM eredeti háromdimenziós gömb alakját a méhen belül veszi fel újra, ott semmilyen kellemetlenséget nem okozva, lévén apró méretű és gömb formájú, vagyis él és szél nélküli.

A testben azonnal megkezdi a kis mennyiségű réz kibocsátását, ezzel folyamatos fogamzásgátló hatást biztosítva. A rézionok megszakítják a megtermékenyítés folyamatát a méhben, korlátozzák a spermiumok mozgását, megakadályozzák a spermiumokat a petesejt megtermékenyítésében, ahogyan a petesejt megtapadását is a méhfalon.

A réz nem kívánt mellékhatásaitól azért nem kell tartani, mert az eszközből felszabaduló anyag mennyisége minimális, normális étkezés mellett menüsorunk többet tartalmaz belőle.

A modern nő számára azonban nem csak az eddig említett okok miatt ideális választás ez a gyengéden ható módszer. A rézgyöngyöt választó pároknak az első évben 1 % alatti eséllyel fogan gyermekük, míg az Egészségügyi Világszervezet 2016-os kimutatása alapján ez az arány védekezés nélkül 85 %, megszakított közösülés esetén 22 %, kondom használata mellett 18 % és fogamzásgátló tabletták szedése ellenére is 9 %.

Hát valóban semmi hátránya nincs ennek a megoldásnak? Mint minden beavatkozás esetén, a rézgyöngy felhelyezésekor is történhet baleset, annak ellenére, hogy nagyon egyszerű eljárásról van szó.

Vannak továbbá olyan állapotok, pl. méhet érintő betegségek vagy réz allergia, amelyben a gyöngyök használata ellenjavallott. Ezekről a kérdésekről is részletes tájékoztatást kapunk a termék honlapján (rezgyongy.hu), ahol videón is megnézhetjük a felhelyezés gyakorlatát, valamint kereshetünk lakóhelyünkhöz közel olyan nőgyógyász szakorvost, aki profin fel tudja helyezni a gyöngysort. Ha valóban olcsó, biztonságos és hatékony megoldást keresünk a fogamzás szabályozására.

| hormonmentes fogamzásgátló, IUBTM rézgyöngy, rézgyöngy
2018-03-11 14:48:55
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop