Okoznak-e elhízást a fogamzásgátlók?

Nem bizonyított, hogy a fogamzásgátló tabletták elhízást okoznának, ennek ellenére sokan azért nem szednek ilyen készítményeket, mert a mellékhatások között fel van sorolva ez is.

fogamzásgátló, elhízás | InforMed Hírek14   InforMed | Seprődi, B.

Ez a tévhit sokak számára indokolatlanul beszűkíti a fogamzásgátlási lehetőségeket, pedig az egyéb védekezési módszereknek megvannak a maga hátrányai.

A leghatékonyabb fogamzásgátlási módszerek ma a hormonális fogamzásgátlás és az intrauterin eszközök. A tablettát szedő nők mind súlynövekedésről, mind súlycsökkenésről beszámolhatnak. Sokan igazságtalanul állítják, hogy a súlyváltozás hátterében a tabletta áll.

Azok a vizsgálatok, amelyek alaposan és részleteibe menően felmérték a kapcsolatot a fogamzásgátló tabletták és a súlynövekedés között, nem találtak valódi összefüggést.

Sok nő egyszerűen hízik, ahogy idősebb lesz, akár szed tablettát, akár nem. A fogamzásgátlási lehetőségek beszűkítése nem segít a súly megtartásában.

A testsúly csökkentése számos egészségi és egyéb előnnyel is jár, azonban fontos megállapítani, hogy vannak egészséges és egészségtelen módszerek. Sokan például azért dohányoznak, hogy ne hízzanak.

Az elhízás elleni gyógyszerek is járhatnak káros gyomor-bélrendszeri vagy szív- és keringési rendszeri szövődménnyel.

Nem tudunk azonban szövődményről azoknál, akik egészséges életmódot élnek. Megfelelő táplálkozással és rendszeres mozgással éthetünk csak el hosszú távú eredményt.

| fogamzásgátló, elhízás
2017-01-10 11:21:20
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop