ÚJ

Évente húsz haláleset fogamzásgátló miatt Franciaországban

Évente több mint 2500 mélyvénás trombózist és húsz halálesetet okoz fogamzásgátlók szedése Franciaországban - állapította meg a francia gyógyszerészeti ügynökség a 2000 és 2011 közötti adatok alapján kedden közzétett jelentésében.


Amerika legszigorúbb abortuszt korlátozó törvényét fogadta el az arkansas-i törvényhozás

Az Egyesült Államok legszigorúbb abortuszt korlátozó törvénytervezetét szentesítette szerdán Arkansas állam képviselőháza, amely terhesség 12. hete után az esetek többségében megtiltja a művi vetélés végrehajtását.


Német érsek: nemi erőszak esetén elfogadható lehet az esemény utáni tabletta alkalmazása

Elfogadható megoldás lehet megerőszakolt nők esetében az úgynevezett esemény utáni fogamzásgátló tabletta alkalmazása - jelezte hétfőn a német katolikus püspöki konferencia elnöke.


Esemény utáni tabletta a német püspökök ülésének napirendjén

A Német Püspöki Konferencia (DBK) az esemény utáni tabletta kérdését tűzte következő, február 18. és 21. között rendezendő plenáris ülésének napirendjére - jelentette be Robert Zollitsch, a konferencia elnöke Bonnban.


Felfüggesztik Franciaországban a halált okozó fogamzásgátló forgalmazását

Felfüggesztik Franciaországban a Diane 35 tabletta és generikumainak forgalmazását. A gyógyszer szedéséhez négy haláleset köthető az utóbbi 25 évben - jelentette be szerdán a francia gyógyszerészeti ügynökség.


Halálesetek fogamzásgátlótól Franciaországban

Négy, mélyvénás trombózis miatt bekövetkezett haláleset köthető az elmúlt 25 évben Franciaországban a Diane 35 tablettához - közölte vasárnap a francia gyógyszerészeti ügynökség.


Fogamzásgátlás ellenére kilenc hónapon belül két gyereket szült

Kilenc hónapon belül két gyereket szült egy walesi nő annak ellenére, hogy fogamzásgátló tablettát szedett mindkét fogantatás idején.


Megtagadták egy megerőszakolt nő ellátását német katolikus kórházakban

Németországban két katolikus egyházi kórházban is megtagadták egy megerőszakolt nő ellátását, a hivatalos álláspont szerint tévedésből, a Der Spiegel vasárnapi összeállítása szerint azonban a Kölnben történt eset nem véletlen, és azt mutatja, hogy az egyház távolodik a társadalomtól.


A fogamzásgátló tabletta leggyakoribb mellékhatásai

A hormonális alapú fogamzásgátlók mellékhatásai az enyhétől a súlyosig terjedhetnek, néha más megoldást kell keresni. Természetesen csak akkor tudjuk meg, hogy valami hogyan hat, ha már kipróbáltuk. A leggyakoribb gondokra az alábbiakban kínálunk megoldást:


Családvédelmi társaság: a tinédzserek körében folyamatosan emelkedik az abortuszok száma

Bár tavaly több mint 5 százalékkal kevesebb terhességmegszakítást végeztek Magyarországon, mint egy évvel korábban, a Magyar Család- és Tudományos Nővédelmi Társaság (MCSNTT) szerint a legfrissebb statisztikák azt mutatják, hogy a tinédzserek körében folyamatosan emelkedik az abortuszok száma. Az MCSNTT az abortuszok visszaszorítását célzó kampányának keretében ismét kiírta fiataloknak szóló pályázatát.


| | | | | | 7 | | | |

Web Design & Development Prowebshop