ÚJ

Az ingyenes születésszabályozás hatására jelentősen csökken az abortuszok száma az Egyesült Államokban

Az ingyenes születésszabályozás hatására nagy mértékben csökkent az abortuszok és a tizenéves kori szülések száma az Egyesült Államokban - állapították meg nagyszabású tanulmányukban amerikai kutatók.


Az óvszer a legnépszerűbb védekezési forma a fiatalok körében

Az óvszer a legnépszerűbb és emellett a legismertebb fogamzásgátló módszer a 15 és 25 év közötti fiatalok körében - derül ki az Ipsosnak a fogamzásgátló módszerek ismeretéről, azok használatáról és az abortusztablettáról szóló felméréséből.


Felfüggesztette az abortusztabletta alkalmazását egy budapesti magánklinika

Felfüggesztette a gyógyszeres terhességmegszakítást csütörtökön a Rózsakert Medical Center, mert a magánklinika nem akar részt venni az abortusztabletta körül kialakult vitában.


Növeli a koraszülés kockázatát a többszöri abortusz

Minél több abortusza volt egy nőnek első szülése előtt, annál nagyobb nála a koraszülés valószínűsége - állapították meg több százezer nő adatainak elemzésével finn kutatók, akiknek tanulmánya a Human Reproduction című orvosi folyóiratban jelent meg.


Botrány Hollandiában: "Ritka a terhesség a nemi erőszak következtében"

A hollandiai választási kampányban is téma lett az Egyesült Államokban botrányt kavart kijelentés a terhesség és a nemi erőszak összefüggéséről.


Férfiaknak szánt fogamzásgátló tablettával kecsegtet egy egereken végzett vizsgálat

Férfiaknak szánt új és hatékony fogamzásgátló tabletta kifejlesztésének lehetőségével kecsegtet egy egereken végzett vizsgálat.


Új fogamzásgátlási módszert vizsgálnak Szegeden

A progeszteronszármazékot tartalmazó sürgősségi fogamzásgátló tabletta esemény előtti felhasználásának hatékonyságát vizsgálja a Szegedi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által koordinált kutatás keretében- értesült a szegedma.hu.


Évente több mint 250 ezer nő életét menti meg a fogamzásgátlás

A fogamzásgátlás évente több mint negyedmillió nő életét menti meg vagy a szülés alatti, vagy a nem biztonságos abortuszok miatti halálozástól - tették közzé kedden becslésüket kutatók a The Lancet című brit orvosi folyóiratban.


Fogamzásgátló gél férfiaknak

Amerikai kutatók jelentik, hogy egy férfiak számára kikísérletezett gél csökkenti a spermiumok számát, és lehetséges, hogy a jövőben bevonul a születésszabályozás új formái közé.


Pelczné Gáll Ildikó: az élet védelme mindenek felett áll

Helye lehet az abortusztablettának a magyar egészségügyi gyakorlatban, ha az orvos úgy ítéli meg, hogy az kevésbé veszélyes az érintett nő egészségére, mint a műtéti úton történő terhességmegszakítás - közölte a Fidesz Női Tagozatának elnöke pénteken az MTI-vel. Pelczné Gáll Ildikó az MSZP elnökségi tagjának csütörtöki közleményére reagált, amelyben Bangóné Borbély Ildikó a tagozat álláspontját tudakolta az abortusztabletta bevezetéséről.


| | | | | | | 8 | | |

Web Design & Development Prowebshop