Legutóbbi cikkek

Ashermann szindróma és kezelése

Asherman-szindróma az a kórkép, amelyben a méhüregben lévő hegesedések miatt a menstruációs vérzés elmarad vagy csökkent.


Fogamzásgátló férfiaknak? Új megközelítés

Ha az egereken végzett kísérleteket embereken is meg lehet ismételni ugyanolyan hatékonysággal, akkor ez lehet az a férfi fogamzásgátló, amelyet kerestünk.


A fogamzásgátlás biztonságáról

Egyik fogamzásgátlási módszer sem nyújt száz százalékos védelmet, de segít a nem kívánt terhesség kockázatát a minimumra csökkenteni, ha a párok tudják, miért vallottak kudarcot egyik vagy másik módszerrel.


A fogamzásgátló tabletta kölcsönhatása más gyógyszerekkel

Gyakran felmerül az a kérdés, szabad-e fogamzásgátló tabletta szedése közben más gyógyszert, leginkább antibiotikumokat is bevenni. Gyengíti-e az antibiotikum a tabletta védő hatását?


A fogamzásgátló tablettákat szedő nők nehezebben értékelik az arckifejezéseket

Ezt egy tanulmány eredményei hozták nyilvánosságra a Universität Greifswald kutatói a Frontiers in Neuroscience című folyóiratban.


Sterilizáció

A családtervezés lehetőségével élő házaspárok mintegy harmada az Egyesült Államokban valamelyik partner sterilizációját (művi meddővé tétel) alkalmazza. Ez a családtervezési módszer a leggyakoribb olyan párok esetében, ahol a nő 30 éven felüli. A nő sterilizálását közvetlenül követő 10 év alatt e nők 2%-a esik teherbe. A terhesség kockázata 1%-nál is alacsonyabb a férfi sterilizációja esetén.


Fogamzásgátló injekció

Háromhavonta egyszer medroxiprogeszteron nevű gesztagént fecskendeznek a farizomzatba vagy a felkar izomzatába. A medroxiprogeszteron kiváló hatékonyságú, de teljesen szétzilálhatja a menstruációs ciklust.


Nem lehet hízni a fogamzásgátló tablettától

Ha a fogamzásgátló tablettát szedő nő felszed pár kilót, ne a tablettát kárhoztassa, a kutatók szerint ugyanis nincs összefüggés a szájon át szedett fogamzásgátlók és a súlygyarapodás között.


Muszáj-e menstruálni?

Manapság annyi minden már választható, miért épp a havi vérzés legyen „kötelező”? Sokféle tabletta és más módszer áll rendelkezésre a nők számára, hogy szabályozzák, vagy akár el is hagyják ezt a rendszeres kellemetlenséget.


Ígéretes fogamzásgátló gyógyszerkombináció

Sok nő szeretné megelőzni a terhességet, de nem akar rendszeresen tablettá szedni. Az lenne ideális, ha be tudna venni egy gyógyszert, ami megakadályozza az ovulációt, és így a következő 3-5 napban nem tudna teherbe esni. Ezek olyan fogamzásgátló tabletták lennének, amelyeket az aktus előtt, vagy közvetlenül utána lehetne bevenni.


1 | | | | | | | | | |

Web Design & Development Prowebshop