ÚJ

Ha elfelejtette bevenni a fogamzásgátlót

Mindenki a neki legmegfelelőbb fogamzásgátlót kapja orvosától. Bár igen sokféle tabletta van, általában mégis elmondható, mi a teendő, ha valaki nem vette be a tablettát.


Meghosszabbította a bíróság a tiltott abortusszal gyanúsított orvos előzetes letartóztatását

Újabb két hónappal meghosszabbította a Veszprémi Városi Bíróság annak a várpalotai orvosnak az előzetes letartóztatását, aki ellen a rendőrség magzatelhajtás bűntettének megalapozott gyanúja miatt nyomoz - tájékoztatta a Veszprémi Törvényszék szóvivője hétfőn az MTI-t.


A magzatok neme alapján végeznek terhesség-megszakításokat brit klinikákon

A magzatok neme alapján végeznek terhesség-megszakításokat több brit klinikán, jóllehet ezzel az indokkal Nagy-Britanniában tilos az abortusz - írta csütörtöki tényfeltáró riportjában a The Daily Telegraph. Az ügyben a brit kormány azonnal vizsgálatot indított.


Női jogvédők: az abortusz elérhetősége központi eleme a nők jogainak

Az abortusz elérhetősége központi eleme a nők jogainak - hangsúlyozták egybehangzóan a felszólalók a Patent Egyesület pénteki budapesti konferenciáján, ahol külföldi szakemberekkel együtt azt vázolták fel: ha korlátozzák az abortuszhoz való hozzáférést az a nem biztonságos abortuszok, és az ebből következő halálozások számának emelkedéséhez vezethet.


Csökken az engedélyezett, emelkedik a tiltott abortuszok száma világszerte

Növekszik az abortuszok aránya azokban az országokban, ahol nem engedélyezik az eljárást, és az összes művi terhességmegszakítás csaknem fele veszélyes körülmények között zajlik - állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport a The Lancet című orvosi folyóirat legfrissebb számában közzétett tanulmányában.


A liberális abortusztörvény ellenére az indiai nők többsége kockára teszi egészségét

Hiába hagyták jóvá az abortuszt legalizáló törvényt Indiában, a helyi nők több mint fele még mindig szívesebben választja a magzatelhajtás illegális útját - hívta fel a figyelmet csütörtökön a Times of India című indiai napilap hírportálja.


Támogatja az abortusztörvény enyhítését a marokkói kormány

Az ellenzék nagy megdöbbenésére enyhítené az ország eddigi szigorú abortusztörvényét a nemrég hatalomra került, a mérsékelt politikai iszlámot képviselő marokkói kormánypárt - adta hírül a The New York Times című amerikai napilap internetes változata.


Nyolcgyermekes családot vizsgálnak a kínai hatóságok

A családtervezési törvények megsértése miatt indítottak vizsgálatot egy nyolcgyermekes kínai házaspárral szemben a helyi hatóságok. A béranyákat is alkalmazó gazdag pár esete hatalmas botrányt okozott az ázsiai országban.


Újraértékeli az FDA egyes újabb fogamzásgátló tabletták kockázatát

Újraértékeli az amerikai gyógyszerügyi hatóság, az FDA egyes viszonylag új, drospirenon hatóanyagot tartalmazó fogamzásgátló szerek kockázatát, miután kutatási eredmények arra utalnak, hogy ezek szedése nagyobb vérrögképződési kockázattal jár, mint más, alacsony progesztogéntartalmú szereké.


A lehetőség hiánya növeli az abortuszok számát?

A születéstervezést támogató Center for Reproductive Rights vizsgálata szerint az évi 20 millió engedély nélkül végrehajtott magzatelhajtás többségét azokban az országokban végzik, amelyek szabályozása szigorúbban rendelkezik a nők reproduktív jogairól.


10 | | | | | | | | | |

Web Design & Development Prowebshop