Legutóbbi cikkek

Pártok és civil szervezetek az abortusztabletta mellett és ellen

Kormányzati állásfoglalás szerint Magyarországon nem lesz abortusztabletta. Szerdán több politikus, parlamenti párt és egy civil szervezet tiltakozott a készítmény bevezetése ellen, míg mások a mellett emeltek szót. Számos országban már évek óta elfogadott az abortusztabletta, de azt csak szigorú feltételek mellett alkalmazzák.


Nemzetközi körkép az abortusztabletta engedélyezettségéről

Tizenhárom országban térképezték fel az MTI tudósítói, hogy engedélyezett-e azokban az abortusztabletta használata. Jelentéseiket az alábbi körkép tartalmazza:


Szócska: nem kerül magyarországi forgalomba az abortusztabletta

Magyarországon nem kerül forgalomba az abortusztabletta - jelentette ki Szócska Miklós egészségügyi államtitkár a Hír TV Rájátszás című műsorában hétfő este.


Egészségügyi államtitkárság: az abortusztabletta engedélyezési eljárása még nem zárult le

Az úgynevezett abortusztabletta regisztrációja az uniós tagállamok számára kötelezettség volt, az engedélyezési folyamat még nem zárult le, az abortusszal kapcsolatos magyarországi szabályozás pedig továbbra sem változik - olvasható az egészségügyi államtitkárságnak az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.


Soltész: nagy siker az abortuszok számának csökkenése

Soltész Miklós család- és ifjúságügyért felelős államtitkár szerint nagy siker az abortuszok számának csökkenése, a családi életre nevelésnek pedig fontos szerepet kell kapnia az oktatásban.


Beleegyezésük nélkül sterilizálnak nőket Üzbegisztánban

Hozzájárulásuk nélkül és tudtukon kívül sterilizálnak nőket Üzbegisztánban - írja a BBC oknyomozó riportere a brit közszolgálati adó orosz nyelvű szolgálatának a honlapján.


Ha elfelejtette bevenni a fogamzásgátlót

Mindenki a neki legmegfelelőbb fogamzásgátlót kapja orvosától. Bár igen sokféle tabletta van, általában mégis elmondható, mi a teendő, ha valaki nem vette be a tablettát.


Meghosszabbította a bíróság a tiltott abortusszal gyanúsított orvos előzetes letartóztatását

Újabb két hónappal meghosszabbította a Veszprémi Városi Bíróság annak a várpalotai orvosnak az előzetes letartóztatását, aki ellen a rendőrség magzatelhajtás bűntettének megalapozott gyanúja miatt nyomoz - tájékoztatta a Veszprémi Törvényszék szóvivője hétfőn az MTI-t.


A magzatok neme alapján végeznek terhesség-megszakításokat brit klinikákon

A magzatok neme alapján végeznek terhesség-megszakításokat több brit klinikán, jóllehet ezzel az indokkal Nagy-Britanniában tilos az abortusz - írta csütörtöki tényfeltáró riportjában a The Daily Telegraph. Az ügyben a brit kormány azonnal vizsgálatot indított.


Női jogvédők: az abortusz elérhetősége központi eleme a nők jogainak

Az abortusz elérhetősége központi eleme a nők jogainak - hangsúlyozták egybehangzóan a felszólalók a Patent Egyesület pénteki budapesti konferenciáján, ahol külföldi szakemberekkel együtt azt vázolták fel: ha korlátozzák az abortuszhoz való hozzáférést az a nem biztonságos abortuszok, és az ebből következő halálozások számának emelkedéséhez vezethet.


10 | | | | | | | | | |

Web Design & Development Prowebshop