Legutóbbi cikkek

Fogamzásgátló havonta egyszer

2004 szeptemberétől már Magyarországon is elérhető a hormonális fogamzásgátlás legújabb módja, a hüvelygyűrű, amelyet a nőknek havonta csak egyszer kell használniuk annak érdekében, hogy egy teljes ciklus idejére védelmet kapjanak a nem kívánt terhesség ellen.


Portugália továbbra sem engedi kikötni a holland abortuszhajót

Lisszabon, 2004. augusztus 31., kedd (MTI/AFP) - A portugál kormány továbbra sem engedi kikötni az ország kikötőiben a nőgyógyászati klinikával felszerelt holland "abortuszhajót".


Új fogamzásgátló tabletta

Az FDA, az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala engedélyezte az első olyan fogamzásgátló tablettát, amely a nők menstruációjának gyakoriságát csökkenti.


Biztonságos védekezés - hormont nem tartalmazó módszerekkel

A védekezésnek köszönhetően ma már a párok maguk dönthetnek arról, hogy akarnak-e - és ha igen, mikor - gyereket. Fiatalabb olvasóink kedvéért bemutatjuk a leginkább alkalmazott lehetőségeket, melyek nem tartalmaznak hormont.


Abortuszvita Lengyelországban

A konzervatív politikusok „gyilkos” vállalkozásnak nevezik, a nők jogaiért küzdő aktivisták reménysugárként köszöntik azt a holland hajót, amelynek fedélzetén elvégeztethetik a terhesség-megszakítást azok a lengyel nők is, akik nem akarnak illegális eszközökhöz folyamodni, vagy külföldre menni.


Nem kívánt terhességek

Magyarországon 1989-ben 90 394 terhességmegszakítás történt: az ezt követő években örvendetesen csökkent ez a szám, például 1993-ban 75 258 megszakításra került sor, majd 1995-ben újra emelkedett: 78 302 abortuszt végeztek. Ha összehasonlítjuk az élve szülésekkel ezeket az adatokat, még siralmasabb a kép, például 1995-ben 111 170 szülés történt, tehát majdnem minden második terhesség végződött megszakítással, ez pedig nagyon magas szám! Természetesen nem mindegyik "nem kívánt" terhesség végződik megszakítással, ezért a statisztika nem a teljes képet mutatja.


A sürgősségi védekezés

A sürgősségi védekezés hasznos és ideális abban az esetben, ha valamelyik módszer csődöt mond. Tipikus példa erre a gumi óvszer elszakadása.


A döntés...

A nők legnagyobb részénél - akik akaratuk ellenére estek teherbe - az első reakció a lelki megrázkódtatás és a döbbenet.


Hányadik hónapban vagyok?

A legfontosabb dolgok egyike, hogy pontosan tudni kell, hogy hány hetes a terhesség. Ennek ismerete megszabja azt, hogy mennyi idő van a döntés meghozatalára.


A terhességmegszakítás módszerei

A terhességmegszakítás módszere alapvetően attól függ, hogy milyen nagyságú (hány hetes) a terhesség. Teljesen érthető, hogy alapvetően más a módszer akkor, ha a terhesség 6 hetes, mintha 18 hetes lenne.


| | | | | 15 | | | |

Web Design & Development Prowebshop