ÚJ

Lengyelországban az abortusztilalmat ellenzők és a magzatvédők is tüntetnek

Lengyelországban országszerte sztrájkokat és gyászruhás tüntetéseket tartanak hétfőn a teljes abortusztilalom ellenzői; számos lengyel ellenben fehér szalagot tűzött ki ruhájára, és fehér ruhába öltözött hívők közös déli imádságokon vettek részt.


A krokodiloktól a tapaszig

Az emberiséget már 4000 éve foglalkoztatják a fogamzásgátlás lehetőségei. A mai módszerek kialakulásához azonban számtalan érdekes megoldásra, kísérletezésre volt szükség. Sőt meghökkentő metódusokra is akadt bőven példa a krokodilok ürülékétől kezdve a villa alakú csirkecsontig, de az amulettként használt macskahere és öszvér fülzsír hatékonyságában is bíztak elődeink.


Elvetette a lengyel szejm az abortusztörvény lazítását célzó tervezetet

Elvetette pénteken a lengyel szejm azt a - polgári szervezetek által benyújtott - tervezetet, mely az abortusztörvény lazítását célozta, ugyanakkor részletes vitára bocsátották az életvédők által előterjesztett, az abszolút abortusztilalmat bevezető javaslatot.


Felmérés: a lengyelek többsége a jelenlegi abortusztörvényt támogatja

A lengyelek többsége a jelenleg érvényben lévő abortusztörvényt támogatja - derül ki abból a felmérésből, melyet csütörtökön közölt a lengyel közszolgálati rádió azzal összefüggésben, hogy a szejm napirendre vett két, egymással ellentétes törvénytervezetet a terhességmegszakításról.


Benyújtották a lengyel szejmben az abortusz teljes tilalmát célzó civil törvényjavaslatot

Benyújtották a lengyel szejmben kedden az abortusz teljes tilalmát célzó civil törvényjavaslatot, melynek támogatására egy életvédő szervezet több mint 450 ezer aláírást gyűjtött össze.


PM: a társadalombiztosítás támogassa a fogamzásszabályozási eszközöket!

A Párbeszéd Magyarországért (PM) arra szólította fel a kormányzatot, hogy a társadalombiztosítás támogassa a tudatos és felelősségteljes gyermekvállaláshoz szükséges fogamzásszabályozási eszközöket.


Egyesült Államok: mesterségesen megszakított abortusztilalom

Az amerikai szövetségi legfelsőbb bíróság - amely az Egyesült Államokban az alkotmánybíróság szerepét tölti be - sokak szerint több évtizede nem hozott olyan jelentős, az amerikai társadalom életét befolyásoló döntést, mint e hét elején, amikor megsemmisítette a Texasban 2013-ban megszavazott szigorú abortusztörvényt.


Az elmúlt öt évben 23 százalékkal csökkent a terhességmegszakítások száma

Az elmúlt öt évben, 2010 és 2015 között a terhességmegszakítások száma 22,9 százalékkal csökkent Magyarországon, idén az első negyedévben pedig további 4,1 százalékkal - mondta a hétfői Magyar Hírlapnak a család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.


Mesterséges megtermékenyítéshez fordul sok idős kínai szülő az egykepolitika enyhítése után

Egyre több idősebb kínai nő akar gyermeket vállalni mesterséges megtermékenyítéssel azután, hogy Kínában lehetővé tették a házaspároknak a második gyermek vállalását.


Megvétózta Oklahoma kormányzója az abortuszt bűncselekménnyé minősítő törvényjavaslatot

Megvétózta pénteken Oklahoma állam kormányzója, Mary Fallin azt a törvényjavaslatot, amely bűncselekménynek minősítette volna a művi abortuszt még nemi erőszakból eredő terhesség esetén is.


| | 3 | | | | | | | |

Web Design & Development Prowebshop