ÚJ

Megvétózta Oklahoma kormányzója az abortuszt bűncselekménnyé minősítő törvényjavaslatot

Megvétózta pénteken Oklahoma állam kormányzója, Mary Fallin azt a törvényjavaslatot, amely bűncselekménynek minősítette volna a művi abortuszt még nemi erőszakból eredő terhesség esetén is.


Felmérés: a lengyelek többsége támogatja a jelenlegi lengyel abortuszpolitikát

Lengyelországban a lakosság többsége támogatja a jelenleg érvényes abortusztilalom azon kivételeit, melyek lehetővé teszik a terhességmegszakítást az anya életének veszélyeztetése esetében, illetve akkor, ha a gyermek nemi erőszak következményében fogant - derül ki a CBOS lengyel közvélemény-kutató intézet kedden közölt felméréséből.


Lengyelországban a teljes abortusztilalom ellen tüntetnek

Varsóban, valamint több lengyelországi városban is a magzat védelméről szóló törvény szigorítása, azaz a tervbe vett teljes abortusztilalom ellen tüntettek vasárnap, s a baloldali párt, a Razem (Együtt) szervezte tiltakozások a püspöki karnak az élet védelmében kiadott felhívására is reagálnak.


A terhességmegszakítás ellen tüntettek Prágában

Mintegy 4000-5000 ember tüntetett a terhességmegszakítás ellen szombaton Prágában.


Perelnek a nők, akik a fogamzásgátló hibás csomagolása miatt estek teherbe

Hibás csomagolású fogamzásgátló tablettát szedett az a 113 amerikai nő, akik terveik ellenére várandósak lettek, ezért beperelték a gyártót.


A fogamzásgátlás biztonságáról

Egyik fogamzásgátlási módszer sem nyújt száz százalékos védelmet, de segít a nem kívánt terhesség kockázatát a minimumra csökkenteni, ha a párok tudják, miért vallottak kudarcot egyik vagy másik módszerrel.


Fogamzásgátlók: trombózis rizikó

Az új típusú fogamzásgátló tabletták szedése nagyobb trombózis veszéllyel járhat, mint a korábbiak - derült ki a berlini egyetem és az egyik legnagyobb német betegbiztosító, a Techniker Krankenkasse (TK) közös kutatásából.


El kellene vetetnie 8 hónapos magzatát egy kínai nőnek

Választania kell egy 8 hónapja várandós kínai nőnek, hogy vállalja-e második gyermekét, vagy kockáztatja, hogy közalkalmazott férje elveszíti az állását.


Egy német "abortuszdrón" érkezése ellen tiltakoznak a lengyel életvédők

A lengyel életvédők képviselői tiltakozó akciót kezdtek az ellen, hogy német és lengyel feminista szervezetek abortusztablettákat szállító drónt terveznek átreptetni a német-lengyel határon – jelentette kedden a lengyel sajtó.


A fogamzásgátló tabletták új nemzedékénél nagyobb a vérrögképződés kockázata

Az újabb fogamzásgátló tabletták szedése nagyobb vérrögképződési veszéllyel jár, mint a régebbi progeszterin tartalmú szereké - írják az angliai Nottinghami Egyetem kutatói.


| | | 4 | | | | | | |

Web Design & Development Prowebshop