Legutóbbi cikkek

Elvetette a lengyel szejm az abortusztörvény lazítását célzó tervezetet

Elvetette pénteken a lengyel szejm azt a - polgári szervezetek által benyújtott - tervezetet, mely az abortusztörvény lazítását célozta, ugyanakkor részletes vitára bocsátották az életvédők által előterjesztett, az abszolút abortusztilalmat bevezető javaslatot.


Felmérés: a lengyelek többsége a jelenlegi abortusztörvényt támogatja

A lengyelek többsége a jelenleg érvényben lévő abortusztörvényt támogatja - derül ki abból a felmérésből, melyet csütörtökön közölt a lengyel közszolgálati rádió azzal összefüggésben, hogy a szejm napirendre vett két, egymással ellentétes törvénytervezetet a terhességmegszakításról.


Benyújtották a lengyel szejmben az abortusz teljes tilalmát célzó civil törvényjavaslatot

Benyújtották a lengyel szejmben kedden az abortusz teljes tilalmát célzó civil törvényjavaslatot, melynek támogatására egy életvédő szervezet több mint 450 ezer aláírást gyűjtött össze.


PM: a társadalombiztosítás támogassa a fogamzásszabályozási eszközöket!

A Párbeszéd Magyarországért (PM) arra szólította fel a kormányzatot, hogy a társadalombiztosítás támogassa a tudatos és felelősségteljes gyermekvállaláshoz szükséges fogamzásszabályozási eszközöket.


Egyesült Államok: mesterségesen megszakított abortusztilalom

Az amerikai szövetségi legfelsőbb bíróság - amely az Egyesült Államokban az alkotmánybíróság szerepét tölti be - sokak szerint több évtizede nem hozott olyan jelentős, az amerikai társadalom életét befolyásoló döntést, mint e hét elején, amikor megsemmisítette a Texasban 2013-ban megszavazott szigorú abortusztörvényt.


Az elmúlt öt évben 23 százalékkal csökkent a terhességmegszakítások száma

Az elmúlt öt évben, 2010 és 2015 között a terhességmegszakítások száma 22,9 százalékkal csökkent Magyarországon, idén az első negyedévben pedig további 4,1 százalékkal - mondta a hétfői Magyar Hírlapnak a család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.


Mesterséges megtermékenyítéshez fordul sok idős kínai szülő az egykepolitika enyhítése után

Egyre több idősebb kínai nő akar gyermeket vállalni mesterséges megtermékenyítéssel azután, hogy Kínában lehetővé tették a házaspároknak a második gyermek vállalását.


Megvétózta Oklahoma kormányzója az abortuszt bűncselekménnyé minősítő törvényjavaslatot

Megvétózta pénteken Oklahoma állam kormányzója, Mary Fallin azt a törvényjavaslatot, amely bűncselekménynek minősítette volna a művi abortuszt még nemi erőszakból eredő terhesség esetén is.


Felmérés: a lengyelek többsége támogatja a jelenlegi lengyel abortuszpolitikát

Lengyelországban a lakosság többsége támogatja a jelenleg érvényes abortusztilalom azon kivételeit, melyek lehetővé teszik a terhességmegszakítást az anya életének veszélyeztetése esetében, illetve akkor, ha a gyermek nemi erőszak következményében fogant - derül ki a CBOS lengyel közvélemény-kutató intézet kedden közölt felméréséből.


Lengyelországban a teljes abortusztilalom ellen tüntetnek

Varsóban, valamint több lengyelországi városban is a magzat védelméről szóló törvény szigorítása, azaz a tervbe vett teljes abortusztilalom ellen tüntettek vasárnap, s a baloldali párt, a Razem (Együtt) szervezte tiltakozások a püspöki karnak az élet védelmében kiadott felhívására is reagálnak.


| | | 4 | | | | | | |

Web Design & Development Prowebshop