ÚJ

A Crohn-betegség és a fogamzásgátló tabletta

A fogamzásgátló tabletta szedése növelheti a Crohn-betegség kialakulásának kockázatát azoknál a nőknél, akiknek erős genetikai hajlamuk van a gyulladásos bélbetegségre - írja egy új tanulmány, melyet a Harvard kutatója közölt.


Eddig egy fogamzásgátlót sem kellett kivonni a forgalomból mellékhatások miatt

Eddig egy fogamzásgátlót sem kellett kivonni a forgalomból mellékhatások miatt - írta a Magyar Nemzet a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) tájékoztatása alapján.


Emmi: betegbiztonsági szempontok miatt marad vényköteles a sürgősségi fogamzásgátló

Betegbiztonsági szempontok miatt vényköteles továbbra is a sürgősségi fogamzásgátló tabletta - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sajtó és kommunikációs főosztálya pénteken az MTI-vel.


Beszüntetik egy agyhalott terhes nő mesterséges életben tartását Írországban

Beszüntetik egy agyhalott terhes nő mesterséges életben tartását Írországban a dublini felső bíróság döntése alapján, ami ismét felszította a vitát a szigetország abortusztilalmáról.


Több indiai nő belehalt a sterilizációs műtétbe

Az orvosok hanyagsága miatt nyolc indiai nő belehalt a kormány által támogatott sterilizációs műtétbe a közép-indiai Cshattíszgahr államban, a helyi média közlése szerint további húsz, a műtéten átesett nőnek válságos az állapota.


Erőteljesebben lépnek fel az illegális abortuszok ellen Kínában

A nemi arányok eltorzulásának további súlyosbodását megakadályozandó erőteljesebben lépnek fel a jövőben az illegális ultrahangos vizsgálatok és abortuszok ellen a kínai hatóságok.


A nő testsúlyától függetlenül hatásos az esemény utáni tabletta

A nő testsúlyától függetlenül hatásos az esemény utáni tabletta - jelentette be az Európai Gyógyszerügynökség (EMA)


Lengyelországban elbocsátottak állásából egy abortusz elvégzését megtagadó orvost

Hanna Gronkiewicz-Waltz varsói főpolgármester elbocsátotta az egyik fővárosi nőgyógyászati klinika igazgatóját, aki vallási meggyőződésből nem volt hajlandó elvégezni a terhességmegszakítást egy súlyosan sérült magzat esetében.


"Távirányítású" fogamzásgátló chip született Bill Gates támogatásával

A bőr alá beültethető és 16 évig működőképes távirányítású fogamzásgátló chip készült Bill Gates támogatásával - írta a The Daily Telegraph.


Döntött az amerikai legfelsőbb bíróság a fogamzásgátlók korlátozásának ügyében

Az amerikai legfelsőbb bíróság hétfőn döntött az idei év egyik legnagyobb figyelemmel kísért ügyében: úgy határozott, hogy a cégek igenis tehetnek vallási alapú ellenvetéseket Barack Obama elnök 2010-ben aláírt egészségügyi reformtörvényének ("Obamacare") azzal a pontjával szemben, amely szerint dolgozóik biztosítása a fogamzásgátlókra is kiterjed.


| | | | 5 | | | | | |

Web Design & Development Prowebshop