Legutóbbi cikkek

Több indiai nő belehalt a sterilizációs műtétbe

Az orvosok hanyagsága miatt nyolc indiai nő belehalt a kormány által támogatott sterilizációs műtétbe a közép-indiai Cshattíszgahr államban, a helyi média közlése szerint további húsz, a műtéten átesett nőnek válságos az állapota.


Erőteljesebben lépnek fel az illegális abortuszok ellen Kínában

A nemi arányok eltorzulásának további súlyosbodását megakadályozandó erőteljesebben lépnek fel a jövőben az illegális ultrahangos vizsgálatok és abortuszok ellen a kínai hatóságok.


A nő testsúlyától függetlenül hatásos az esemény utáni tabletta

A nő testsúlyától függetlenül hatásos az esemény utáni tabletta - jelentette be az Európai Gyógyszerügynökség (EMA)


Lengyelországban elbocsátottak állásából egy abortusz elvégzését megtagadó orvost

Hanna Gronkiewicz-Waltz varsói főpolgármester elbocsátotta az egyik fővárosi nőgyógyászati klinika igazgatóját, aki vallási meggyőződésből nem volt hajlandó elvégezni a terhességmegszakítást egy súlyosan sérült magzat esetében.


"Távirányítású" fogamzásgátló chip született Bill Gates támogatásával

A bőr alá beültethető és 16 évig működőképes távirányítású fogamzásgátló chip készült Bill Gates támogatásával - írta a The Daily Telegraph.


Döntött az amerikai legfelsőbb bíróság a fogamzásgátlók korlátozásának ügyében

Az amerikai legfelsőbb bíróság hétfőn döntött az idei év egyik legnagyobb figyelemmel kísért ügyében: úgy határozott, hogy a cégek igenis tehetnek vallási alapú ellenvetéseket Barack Obama elnök 2010-ben aláírt egészségügyi reformtörvényének ("Obamacare") azzal a pontjával szemben, amely szerint dolgozóik biztosítása a fogamzásgátlókra is kiterjed.


Szerbiában is bevezetnék az abortusztablettát

Csehországhoz hasonlóan Szerbia is abortusztablettát vezetne be a közeljövőben - számolt be róla hétfőn a szerb média.


Kapható lesz a legújabb abortusztabletta Csehországban

Hétfőtől orvosi előírásra a csehországi gyógyszertárakban is kapható lesz a legújabb abortusztabletta, amely a nőknek lehetővé teszi a terhesség egyszerűbb művi megszakítását - közölte a Mladá Fronta Dnes című cseh napilap csütörtökön.


TASZ: a GYEMSZI szerint nem kockázatos az abortusztabletta

A Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) döntése szerint az abortusztabletta biztonságos, a hatályos abortuszszabályozásnak és az orvos szakmai álláspontnak megfelelően alkalmazható - írta a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) programvezetője az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben.


ET-ombudsman: törvényben kell megtiltani a magzat neme miatti abortuszt

A magzat neme miatti abortusz törvényi betiltása mellett foglalt állást szerdai blogbejegyzésében Nils Muiznieks, az Európa Tanács emberi jogi biztosa.


| | | | | 6 | | | | |

Web Design & Development Prowebshop