Legutóbbi cikkek

Elutasítja az abortusztörvény szigorítását a spanyolok többsége

A spanyolok nagy többsége elutasítja az abortusztörvény szigorítását egy pénteken közzétett közvélemény-kutatás szerint.


Spanyolországban gyakorlatilag betiltották az abortuszt

Spanyolországban a jobboldali kormány betiltotta az eddig szabad döntéssel választott abortuszt egy pénteken elfogadott törvénymódosítással.


A többség nem szigorítana az abortusz szabályain

A magyarországi felnőttek többsége nem támogatja az abortuszszabályozás szigorítását, illetve sokkal többen vannak, akik engedélyeznék a gyógyszeres abortuszt, mint azok, akik betiltanák az abortusztablettát - derült ki a Medián Közvélemény-kutató Intézet szeptemberben végzett reprezentatív felméréséből, amelyet a Patent Egyesület számára készített.


Bárki hozzáférhet vény nélkül az "esemény utáni" tablettához az Egyesült Államokban

Az Obama-kormány bejelentette, hogy eleget tesz annak a bírói döntésnek, amely kiskorú lányoknak, valamint felnőtt nőknek egyaránt lehetővé teszi, hogy vény nélkül juthassanak hozzá a nem kívánt terhességet megakadályozó "esemény utáni" tablettához.


Ingyenessé vált a kamaszlányoknak a fogamzásgátló Franciaországban

Ingyenessé vált a fogamzásgátló tabletta a 15 és 18 év közötti kiskorú lányoknak hétfőn Franciaországban.


Évente húsz haláleset fogamzásgátló miatt Franciaországban

Évente több mint 2500 mélyvénás trombózist és húsz halálesetet okoz fogamzásgátlók szedése Franciaországban - állapította meg a francia gyógyszerészeti ügynökség a 2000 és 2011 közötti adatok alapján kedden közzétett jelentésében.


Amerika legszigorúbb abortuszt korlátozó törvényét fogadta el az arkansas-i törvényhozás

Az Egyesült Államok legszigorúbb abortuszt korlátozó törvénytervezetét szentesítette szerdán Arkansas állam képviselőháza, amely terhesség 12. hete után az esetek többségében megtiltja a művi vetélés végrehajtását.


Német érsek: nemi erőszak esetén elfogadható lehet az esemény utáni tabletta alkalmazása

Elfogadható megoldás lehet megerőszakolt nők esetében az úgynevezett esemény utáni fogamzásgátló tabletta alkalmazása - jelezte hétfőn a német katolikus püspöki konferencia elnöke.


Esemény utáni tabletta a német püspökök ülésének napirendjén

A Német Püspöki Konferencia (DBK) az esemény utáni tabletta kérdését tűzte következő, február 18. és 21. között rendezendő plenáris ülésének napirendjére - jelentette be Robert Zollitsch, a konferencia elnöke Bonnban.


Felfüggesztik Franciaországban a halált okozó fogamzásgátló forgalmazását

Felfüggesztik Franciaországban a Diane 35 tabletta és generikumainak forgalmazását. A gyógyszer szedéséhez négy haláleset köthető az utóbbi 25 évben - jelentette be szerdán a francia gyógyszerészeti ügynökség.


| | | | | | 7 | | | |

Web Design & Development Prowebshop