Legutóbbi cikkek

Felfüggesztik Franciaországban a halált okozó fogamzásgátló forgalmazását

Felfüggesztik Franciaországban a Diane 35 tabletta és generikumainak forgalmazását. A gyógyszer szedéséhez négy haláleset köthető az utóbbi 25 évben - jelentette be szerdán a francia gyógyszerészeti ügynökség.


Halálesetek fogamzásgátlótól Franciaországban

Négy, mélyvénás trombózis miatt bekövetkezett haláleset köthető az elmúlt 25 évben Franciaországban a Diane 35 tablettához - közölte vasárnap a francia gyógyszerészeti ügynökség.


Fogamzásgátlás ellenére kilenc hónapon belül két gyereket szült

Kilenc hónapon belül két gyereket szült egy walesi nő annak ellenére, hogy fogamzásgátló tablettát szedett mindkét fogantatás idején.


Megtagadták egy megerőszakolt nő ellátását német katolikus kórházakban

Németországban két katolikus egyházi kórházban is megtagadták egy megerőszakolt nő ellátását, a hivatalos álláspont szerint tévedésből, a Der Spiegel vasárnapi összeállítása szerint azonban a Kölnben történt eset nem véletlen, és azt mutatja, hogy az egyház távolodik a társadalomtól.


A fogamzásgátló tabletta leggyakoribb mellékhatásai

A hormonális alapú fogamzásgátlók mellékhatásai az enyhétől a súlyosig terjedhetnek, néha más megoldást kell keresni. Természetesen csak akkor tudjuk meg, hogy valami hogyan hat, ha már kipróbáltuk. A leggyakoribb gondokra az alábbiakban kínálunk megoldást:


Családvédelmi társaság: a tinédzserek körében folyamatosan emelkedik az abortuszok száma

Bár tavaly több mint 5 százalékkal kevesebb terhességmegszakítást végeztek Magyarországon, mint egy évvel korábban, a Magyar Család- és Tudományos Nővédelmi Társaság (MCSNTT) szerint a legfrissebb statisztikák azt mutatják, hogy a tinédzserek körében folyamatosan emelkedik az abortuszok száma. Az MCSNTT az abortuszok visszaszorítását célzó kampányának keretében ismét kiírta fiataloknak szóló pályázatát.


Az ingyenes születésszabályozás hatására jelentősen csökken az abortuszok száma az Egyesült Államokban

Az ingyenes születésszabályozás hatására nagy mértékben csökkent az abortuszok és a tizenéves kori szülések száma az Egyesült Államokban - állapították meg nagyszabású tanulmányukban amerikai kutatók.


Az óvszer a legnépszerűbb védekezési forma a fiatalok körében

Az óvszer a legnépszerűbb és emellett a legismertebb fogamzásgátló módszer a 15 és 25 év közötti fiatalok körében - derül ki az Ipsosnak a fogamzásgátló módszerek ismeretéről, azok használatáról és az abortusztablettáról szóló felméréséből.


Felfüggesztette az abortusztabletta alkalmazását egy budapesti magánklinika

Felfüggesztette a gyógyszeres terhességmegszakítást csütörtökön a Rózsakert Medical Center, mert a magánklinika nem akar részt venni az abortusztabletta körül kialakult vitában.


Növeli a koraszülés kockázatát a többszöri abortusz

Minél több abortusza volt egy nőnek első szülése előtt, annál nagyobb nála a koraszülés valószínűsége - állapították meg több százezer nő adatainak elemzésével finn kutatók, akiknek tanulmánya a Human Reproduction című orvosi folyóiratban jelent meg.


| | | | | | | 8 | | |

Web Design & Development Prowebshop