Legutóbbi cikkek

Férfiaknak szánt fogamzásgátló tablettával kecsegtet egy egereken végzett vizsgálat

Férfiaknak szánt új és hatékony fogamzásgátló tabletta kifejlesztésének lehetőségével kecsegtet egy egereken végzett vizsgálat.


Új fogamzásgátlási módszert vizsgálnak Szegeden

A progeszteronszármazékot tartalmazó sürgősségi fogamzásgátló tabletta esemény előtti felhasználásának hatékonyságát vizsgálja a Szegedi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által koordinált kutatás keretében- értesült a szegedma.hu.


Évente több mint 250 ezer nő életét menti meg a fogamzásgátlás

A fogamzásgátlás évente több mint negyedmillió nő életét menti meg vagy a szülés alatti, vagy a nem biztonságos abortuszok miatti halálozástól - tették közzé kedden becslésüket kutatók a The Lancet című brit orvosi folyóiratban.


Fogamzásgátló gél férfiaknak

Amerikai kutatók jelentik, hogy egy férfiak számára kikísérletezett gél csökkenti a spermiumok számát, és lehetséges, hogy a jövőben bevonul a születésszabályozás új formái közé.


Pelczné Gáll Ildikó: az élet védelme mindenek felett áll

Helye lehet az abortusztablettának a magyar egészségügyi gyakorlatban, ha az orvos úgy ítéli meg, hogy az kevésbé veszélyes az érintett nő egészségére, mint a műtéti úton történő terhességmegszakítás - közölte a Fidesz Női Tagozatának elnöke pénteken az MTI-vel. Pelczné Gáll Ildikó az MSZP elnökségi tagjának csütörtöki közleményére reagált, amelyben Bangóné Borbély Ildikó a tagozat álláspontját tudakolta az abortusztabletta bevezetéséről.


Per lehet az abortusztablettából

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) közérdekű adatigénylés keretében szeretné megtudni, hogy milyen kutatási eredmények alapján állítják, hogy kockázatos az abortusztabletta alkalmazása - írja a Népszabadság.


Génfelfedezés segítheti a férfi fogamzásgátló kifejlesztését

Új típusú férfi fogamzásgátló szer kifejlesztése válhat valóra egy most azonosított gén segítségével, amely nélkülözhetetlenül fontos az egészséges hímivarsejtek termelődésében - állapították meg az Edinburghi Egyetem kutatói.


A hosszú távú védekezés hatásosabb, mint a tabletta

A nem kívánt terhesség elleni védekezésnél a rövidtávú módszerek - mint a tabletta - kevésbé hatékonyak, mint a hosszú távúak, különösen 21 év alatti nőknél - állapította meg egy nagyszabású kutatás nyomán szerdán publikált amerikai tanulmány.


Szigorú fellépést ígérnek Kínában a szelektív abortuszok ellen

A kínai tartományok többségében komoly a helyzet, a nemek aránya rendkívüli módon felborult, s emiatt a hatóságok szigorúbban fognak fellépni a magzat nemének illegális megállapíttatása és a szelektív abortuszok ellen - ígérte az országos családtervezési bizottság feje Pekingben.


Magyar Egészségügyi Társaság: ki kell nyilvánítani a "magzatgyilkolás" elfogadhatatlanságát

Minden magyar állampolgárnak ki kell nyilvánítania a tablettákkal történő "magzatgyilkolás" bevezetésének elfogadhatatlanságát - közölte a Magyar Egészségügyi Társaság (MET) csütörtökön az MTI-vel.


| | | | | | | | 9 | |

Web Design & Development Prowebshop