ÚJ

Génfelfedezés segítheti a férfi fogamzásgátló kifejlesztését

Új típusú férfi fogamzásgátló szer kifejlesztése válhat valóra egy most azonosított gén segítségével, amely nélkülözhetetlenül fontos az egészséges hímivarsejtek termelődésében - állapították meg az Edinburghi Egyetem kutatói.


A hosszú távú védekezés hatásosabb, mint a tabletta

A nem kívánt terhesség elleni védekezésnél a rövidtávú módszerek - mint a tabletta - kevésbé hatékonyak, mint a hosszú távúak, különösen 21 év alatti nőknél - állapította meg egy nagyszabású kutatás nyomán szerdán publikált amerikai tanulmány.


Szigorú fellépést ígérnek Kínában a szelektív abortuszok ellen

A kínai tartományok többségében komoly a helyzet, a nemek aránya rendkívüli módon felborult, s emiatt a hatóságok szigorúbban fognak fellépni a magzat nemének illegális megállapíttatása és a szelektív abortuszok ellen - ígérte az országos családtervezési bizottság feje Pekingben.


Magyar Egészségügyi Társaság: ki kell nyilvánítani a "magzatgyilkolás" elfogadhatatlanságát

Minden magyar állampolgárnak ki kell nyilvánítania a tablettákkal történő "magzatgyilkolás" bevezetésének elfogadhatatlanságát - közölte a Magyar Egészségügyi Társaság (MET) csütörtökön az MTI-vel.


Pártok és civil szervezetek az abortusztabletta mellett és ellen

Kormányzati állásfoglalás szerint Magyarországon nem lesz abortusztabletta. Szerdán több politikus, parlamenti párt és egy civil szervezet tiltakozott a készítmény bevezetése ellen, míg mások a mellett emeltek szót. Számos országban már évek óta elfogadott az abortusztabletta, de azt csak szigorú feltételek mellett alkalmazzák.


Nemzetközi körkép az abortusztabletta engedélyezettségéről

Tizenhárom országban térképezték fel az MTI tudósítói, hogy engedélyezett-e azokban az abortusztabletta használata. Jelentéseiket az alábbi körkép tartalmazza:


Szócska: nem kerül magyarországi forgalomba az abortusztabletta

Magyarországon nem kerül forgalomba az abortusztabletta - jelentette ki Szócska Miklós egészségügyi államtitkár a Hír TV Rájátszás című műsorában hétfő este.


Egészségügyi államtitkárság: az abortusztabletta engedélyezési eljárása még nem zárult le

Az úgynevezett abortusztabletta regisztrációja az uniós tagállamok számára kötelezettség volt, az engedélyezési folyamat még nem zárult le, az abortusszal kapcsolatos magyarországi szabályozás pedig továbbra sem változik - olvasható az egészségügyi államtitkárságnak az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.


Soltész: nagy siker az abortuszok számának csökkenése

Soltész Miklós család- és ifjúságügyért felelős államtitkár szerint nagy siker az abortuszok számának csökkenése, a családi életre nevelésnek pedig fontos szerepet kell kapnia az oktatásban.


Beleegyezésük nélkül sterilizálnak nőket Üzbegisztánban

Hozzájárulásuk nélkül és tudtukon kívül sterilizálnak nőket Üzbegisztánban - írja a BBC oknyomozó riportere a brit közszolgálati adó orosz nyelvű szolgálatának a honlapján.


| | | | | | | | 9 | |

Web Design & Development Prowebshop