Legutóbbi cikkek

Nőgyógyászati kivizsgálás

Nőgyógyászati gondozásra a nőknek olyan orvost kell választaniuk, akivel zavartalanul meg tudnak beszélni olyan érzékeny témákat, mint a nemi élet, fogamzásgátlás és terhesség.


Nőgyógyászati szűrővizsgálatok

A nőgyógyászati szűrővizsgálat nemcsak a női nemi szervek vizsgálatát jelenti! Alkalmával mód nyílik más betegségek - például húgyúti fertőzés, elhízás, alultápláltság, pajzsmirigy-működési zavarok, valamint a hasi és kismedencei daganatok - szűrésére is. Évente egyszer mindenkinek okvetlen javasolt!


Nőgyógyászhoz megyek... - Mit kell tudni a vizsgálatokról?

Bár a nőgyógyászati vizsgálat szűkebb értelemben a női nemi szervek vizsgálatát jelenti, csak akkor lehet teljes, ha az orvos a páciens személyére is odafigyel. Holisztikus szemléletének köszönhetően a szervek állapotán túl figyel az érintett egészségi állapotára, pszichés jellemzőire, valamint szociális körülményeire...


Ha rossz a kenet...

A nemileg aktív tinédzsereknek és a 20-65 év közötti nőknek egészségük megóvása érdekében ajánlatos időnként elmenniük nőgyógyászukhoz kenetvizsgálatra. Ekkor az orvos szövetmintát vesz a méhnyakról, és ellenőrzi, hogy nincs-e valamilyen elváltozás vagy arra utaló előjel. Az időben észrevett betegség jól gyógyítható, a rendszeres szűrés pedig akár életet is menthet!


3D ultrahangvizsgálat nőgyógyászati betegségeknél

Szomorú tény, hogy hazánkban az emlődaganatok mellett nagy számban fordulnak elő nőgyógyászati daganatok is. Az elmúlt néhány évben egyre ismertebbé váló, precíz orvosi diagnózis felállítását segítő 3D ultrahangtechnika kitűnően alkalmas a nőgyógyászati betegségek vizsgálatára. A módszer jelentőségéről Dr. Puhl Mária radiológus orvossal beszélgettem.


Web Design & Development Prowebshop