ÚJ

Endometriózis

Az endometriózis az egyik legbonyolultabb és leghomályosabb eredetű nőgyógyászati megbetegedés, magyar neve nincs. Az elnevezés az endometrium (méhnyálkahártya) szóból származik


NEAK: nincs többéves várólista endometriózis műtétre

Nincs többéves várólista endometriózis műtétre - szögezte le hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK).


Tanácsadás és előadások az endometriózis napon

- Ingyenes tanácsadással és előadásokkal várják az endometriózis betegséget ismerő és nem ismerő nőket szerdán a budapesti Róbert Károly Kórházban a világnaphoz kapcsolódva.


Melyek az endometriózis kockázati tényezői?

Az endometriózis a méh nyálkahártyájának (endometrium) a méh üregén kívüli elhelyezkedése. Az egyik leggyakoribb tünet a menstruáció alatti fájdalom.


Rejtélyes női betegség - Endometriózis

Endometriózis - orvosi szaknyelven így ismert az a betegség, amelyről főként az utóbbi években esik több szó. Régebben is tudtak róla az orvosok - mondja Fülöp István, a Róbert Károly magánklinika meddőségi részlegének vezető főorvosa -, de mivel a diagnosztikai lehetőségek, az eljárások és a technikai fejlettség nem volt olyan fokon, mint ma, nehezen ismerték fel ezt a betegséget.


Génkutatók kínálnak reményt az endometriózistól szenvedő nőknek

Kutatók két genetikai változatot azonosítottak, melyek növelik a ez endometriózis kialakulásának kockázatát a nőknél - írta vasárnap a BBC hírportálja.


Az étrendtől is függ az endometriózis kockázata

A sok tonhalat és lazacot, valamint más, omega-3 zsírsavat tartalmazó ételt fogyasztó nőknek kisebb a kockázata az endometriózis kialakulására, míg azoknál, akik étrendje tele van transzzsírokkal, nagyobb eséllyel fejlődik ki az elváltozás.


Eltévedt női szövetek
Rejtélyes hasi panaszok nyomában: endometriózis

Nőnek lenni jó. Nőnek lenni fantasztikus! Még akkor is, ha a nőiességünkkel együtt járó testi folyamataink olykor-olykor megnehezítik egy-két napunkat. Sajnos vannak közöttünk olyanok – nem is kis számban –, akik női mivoltukat „nem ússzák meg” egyszerűen a nehéz napok kellemetlen tüneteivel. Életüket ugyanis az endometriózis okozta rejtélyes és fájdalmas panaszok keserítik meg. Erről a nem túl közismert, nehezen felismerhető női betegségről dr. Vereczkey Attilát, a Nyírő Gyula Kórház Meddőségi és Asszisztált Reprodukciós Centrum vezető főorvosát kérdeztük.


Az endometriosis súlyosabb betegségekre utalhat

NEW YORK - Az endometriosis, ez a méhelváltozás arra utalhat, hogy az ebben szenvedő nőknél illetve családtagjaiknál nagyobb egyes ráktípusok és autoimmun betegségek kockázata, derült ki az Endometriosis Association (EA) felméréséből.


Egyszerűbb endometriosis-diagnózist keresnek a szakértok

SAN ANTONIO - A szülőképes korban levő nők körében az endometriosis nagy fájdalmakkal és meddőséggel járó rendellenesség.


data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop