Megalakult az Inkontinencia Betegegyesület

2006. őszén betegek és hozzátartozók összefogásával megalakult az Inkontinencia Betegegyesület, azzal a céllal, hogy az inkontinencia problémájával együtt élő betegek és hozzátartozóik számára tájékoztatást nyújtson, megteremtse az egymással való kommunikáció lehetőségét, valamint képviselje érdekeiket

inkontinencia, betegegyesület, betegegyesület | InforMed Hírek 2006 ;4   InforMed
Az egyesület tervei szerint a rászorulók megfelelő ellátása érdekében kívánja felhívni a szakmai, politikai, döntéshozói szakértők figyelmét a probléma gyógyítására, és az érintettek életminőségének javítására. Rendezvények szervezésével, honlapja beindításával, illetve a rendszeresen megjelenő Hírlevelén keresztül szeretne kapcsolatot teremteni és segítséget nyújtani az inkontinenciával együtt élők számára.

Az egészségesek számára hétköznapi programot jelent a bevásárlás, hivatalos ügyek intézése, kirándulás a természetben, a szomszédokkal való összejárás, játék az unokákkal. Ők nem is tudják elképzelni, hogy az inkontinens panaszokkal küzdő embereknek mennyire kell „készülniük” ezen programokra, útvonalaikat meg kell tervezniük a nyilvános toalettek figyelembevételével. Nem tudnak végigülni egy színházi előadást vagy elmenni egy rendezvényre, így a szociális kapcsolataik is beszűkülnek.

A probléma kezelhetőségének egyik legsúlyosabb gátja, hogy a téma tabu jellegénél fogva a betegek nagy része nem meri megemlíteni a kérdést, problémát még kezelőorvosának sem. Az inkontinencia tünetei által okozott fizikai, lelki, szociális és / vagy környezeti problémák következményei nem korlátozódnak az egyéni testi egészségre, hanem a társadalmi tevékenység csökkenését, az önbecsülés csorbulását és más olyan problémákat is maguk után vonhatnak, melyek jelentősen befolyásolják az életkilátásokat, az életminőséget.

Az inkontinencia minden életkorban, mindkét nemnél, és társadalmi csoportnál és bármely civilizációnál felléphet, de jelentős számban fordul elő szülés után, illetve idős korú hölgyek körében.

| inkontinencia, betegegyesület
2006-11-30 17:46:07
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop