Legutóbbi cikkek

A vizelet-inkontinencia

Azt a tünetet, amikor a vizelet akarattól függetlenül, a húgycsövön keresztül elfolyik, vizelet-inkontinenciának nevezzük.


Tanácsok a sürgető vizelési inger megelőzésére

Nem csak idősebb korban fordul elő gyakori sürgető vizelési inger (hiperaktív hólyag), illetve a vizeletvisszatartás képtelensége, vizeletcsepegés, az inkontinencia.


Inkontinencia

A vizelet inkontinencia részben más betegségek kísérő tünete lehet, részben az életkor előrehaladtával keletkező anatómiai eltérések következtében alakul ki.


Természetes gyógymódok vizeletcsepegés ellen

Sokan szenvednek inkontinenciában, de a legtöbben nem szívesen beszélnek a témáról. Többféle gyógyszer és műtéti eljárás áll a betegek rendelkezésére, de léteznek egyéb lehetőségek is.


Gátizom-gyakorlatok vizeletcsepegés ellen

A gátizom-gyakorlatokat a technikát kifejlesztő nőgyógyász után Kegel-gyakorlatoknak hívják. A gátizom gyakorlatok a stressz inkontinencia hagyományos kezelésére alkalmazhatók, arra, hogy a vizelési inger által kiváltott inkontinenciára is hatásos lenne, nincs bizonyíték.


Mit együnk hiperaktív hólyag esetén

A hólyag tárolási zavaráról van szó hiperaktív hólyag esetén, ilyenkor hirtelen jön a vizelési inger. Ezt sokszor nehéz elfojtani, a túlműködés így vizeletvesztéssel, inkontinenciával járhat. Bár erre nincs különös étrend, fontos, hogy mit eszünk.


Kegel-gyakorlatok

Az intim torna segítségével megelőzhető az inkontinencia, azaz a vizeletvisszatartási képtelenség, és egy sor más, a kismedencével kapcsolatos probléma.


Szerény súlycsökkentés is rendezheti a vizelettartási problémákat

A vizelettartási problémákkal küzdő túlsúlyos nők tünetei gyakran javulnak, ha pár kilónyi feleslegtől megszabadulnak - állapították meg amerikai kutatók.


Sok a felesleges gátmetszés

A szülésnél gyakran a hüvely és a végbélnyílás között bemetszik a gátat, mely megkönnyíti a szülést, megelőzi az újszülött sérülését, ám rutinszerű alkalmazása fölösleges és kerülendő, mert inkontinenciát okozhat.


Megalakult az Inkontinencia Betegegyesület

2006. őszén betegek és hozzátartozók összefogásával megalakult az Inkontinencia Betegegyesület, azzal a céllal, hogy az inkontinencia problémájával együtt élő betegek és hozzátartozóik számára tájékoztatást nyújtson, megteremtse az egymással való kommunikáció lehetőségét, valamint képviselje érdekeiket


1 | |

Web Design & Development Prowebshop