ÚJ

Kínzó inger...

Meglehetősen kellemetlen, ha állandóan attól kell rettegnünk, hogy a hirtelen vizelési kényszer miatt ki kell szaladni. Gyakran előfordul, hogy csak igen kis mennyiségű vizelet távozik, vagy az érintett nem éri el időben a mellékhelyiséget. A fenti tünetek inkontinenciára utalnak...


Csip-csup ügyek

Létezik olyan - elsősorban a tőlünk nyugatra fekvő országokban ismert - szelíd gyógymód, amely a kiropraktikával, csontkovácsolással rokon, és sokféle betegség, többek között bizonyosfajta inkontinencia kezelésére is alkalmas.


Rejtett izmok tornája: Kriston Intim Torna

A rejtett izmokat megdolgoztató intimtorna-foglalkozásokon olyan, egészséget támogató ismereteket és gyakorlati segítséget kapnak - elsősorban - a hölgyek, melyek jelenleg kimaradnak az iskolai oktatásból és az egészségügy szolgáltatásaiból. Pedig kár értük...


Intimtornával az egészségért

A medence hordozza a törzs súlyát, részt vesz a test alátámasztásában, így minden függőleges helyzetben nagy megterhelés nehezedik a medencefenék izomzatára. A statisztikák szerint a gát izomzatának elgyengülése miatt kialakuló szégyentünetek a felnőtt női lakosság felét érintik, de nem kímélik a férfiakat és a gyermekeket sem. Pedig a problémák nagy része napi három-öt perces tornával megoldható lenne.


A női vizeletinkontinencia

Népbetegségről van szó és bár nem olyan veszélyes, mint a magas vérnyomás vagy a cukorbetegség, az ember életminőségét jelentős mértékben befolyásolja.


Az intim torna

A Szent Rókus Kórház a nőgyógyászat-urológia ambulancia keretein belül az országban először kezdte alkalmazni az Intim Torna® módszert az altesti izomgyengeségek miatt kialakult elváltozások mérséklésére, megszüntetésére.


Az ingerhólyag kezelése

Az állandó vizelési ingerrel küszködők az átlagosnál sűrűbben érzik úgy, hogy WC-re kell menniük... Ez néha odáig fajulhat, hogy a vizeletüket nem tudják visszatartani addig, amíg elérnek a mellékhelyiségig. Azt pedig, amikor nem tudjuk akaratlagosan szabályozni a vizeletürítést, inkontinenciának nevezzük.


Elszigetelve: az inkontinencia

Létezik egy, az inkontinenciában szenvedők számára létrehozott telefonszolgálat, az INKO FÓRUM. A szolgálat munkatársát, Dr. Dolinszky Gabriellát kérdeztük a tapasztalatokról.


Inkocentrumok

Az Inkontinencia tanácsadás néven működő centrum dr. Sallai Zsolt vezetésével alakult, aki a miskolci


A gátizomzat szerepe és tréningje

A medence kimenetét lezáró izomzat két egymás alatt elhelyezkedő izomcsoportból áll:


| 2 |

Web Design & Development Prowebshop