Lehet-e még gyerekem?

terhesség, abortusz | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed | Szendei, K.

Tisztelt Doktornő

Egy komoly problémával fordulok önhöz:21 éves vagyok és már volt kétszer is terhesség megszakításom, az utóbbinál be is fertőztek, így nem mertem rábízni senkire magam s egyedül próbáltam meggyógyítani magam természetes módon (gőzölés, gyulladáscsökkentő).Azóta eltelt több mind két év férjhez mentem és újból terhesen maradtam. Későn tudtam meg, mivel az orvos hormonzavarra gyanakodott s így injekciót kaptam meg gyógyszereket.

Nagyon rosszul viselem a terhességet most vagyok11-12 hetes, rengeteget fáj a hasam, görcsölök. Több orvoshoz jártam de nem tartják egészségesnek a babát, így újabb terhességmegszakításom lesz. Az orvos a gyógyszerek és a régebbi fertőzésre gyanakszik. Azóta nagyon könnyen felfázok, folyásom is már évek óta van amit próbáltam már kezelni.

Kérdésem: mennyi esélyem van arra, hogy nem lehet többet gyerekem? Mitől függ, hogyan lehetne megtudni anélkül, hogy teherbe essek? Ha teherbe esek, árthat a babának a régi terhességmegszakítások? Tudnék még egyáltalán egészséges babát hozni a világra 3 terhesség megszakítás után ??? Kérem, válaszoljon, és ne kíméljen, ha valami mégse fog jól elsülni, én az igazat szeretném.

Előre is köszönöm. Tisztelettel

Ha egyértelmű, hogy a magzat beteg, akkor természetesen helye van az abortusznak, de ha nem, várjanak, ne hamarkodják el a döntést. Kérdése második felét illetően: semmi sem biztos. Van, akinél egy abortusz után sem lehet több gyereke, másnál ez soha nem jelent problémát. Nem csak a helyi gyulladások, de a vérben lévő ellenanyagok is (Rh inkompatibiltás) is okozhatnak gondot. Azonban a jövőben gondosabban védekezzen, nem lenne jó, ha újabb terhességmegszakítása lenne.

Végül is azt javaslom, válasszon ki egy orvost, akiben megbízik, mert a túl sok vizsgálatnak is van veszélye, a leggondosabb sterilitás mellett is.

A válaszok az orvos és beteg személyes találkozását, illetve az orvosi vizsgálatot nem pótolják!

| terhesség, abortusz
2002-07-11 13:38:26
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop