Három anyától született egy lányka

Három anyától született egy lányka Nagy-Britanniában: anyai nagynénje adta a petesejtet, apai nagynénje hordta ki a gyermeket - törvény szerinti - anyja helyett.

meddőség, bulvár, béranya | MTI Hírek10
A szokatlan családi csapatmunkára azért volt szükség, mert ritka genetikai rendellenesség miatt reprodukciós szervek nélkül született Katy Slade, a gyermek törvényes anyja, és így nem lehetett saját gyereke, de nagyon szeretett volna minél közelebbi, vér szerinti csemetét. A hím ivarsejt férjétől, David Slade-től, a petesejt pedig Katy húgától származott. A kihordásra férje nővére vállalkozott. Katy húga - akinek még nincs teljesen "saját" gyereke - azért nem merte vállalni a kihordást, mert félt, hogy túlságosan megviselné a szülés után a lemondás a babáról. Idegen béranyától vonakodott a Slade házaspár, mert több olyan történetet hallott, amelyben a kihordó nő végül mégis megtartotta inkább magának a gyermeket. A férj 35 éves nővére viszont önzetlenül vállalta a feladatot.

"Lánytestvéreink nélkül még mindig gyermektelenek lennénk. Ez a legcsodálatosabb ajándék, amelyet valaha is kaphattunk tőlük!" - idézte a 31 éves törvény szerinti anyukát, a vér szerinti anya lánytestvérét, a kihordó kismama sógornőjét a The Daily Mail című brit lap.
| meddőség, bulvár, béranya
2013-02-27 13:14:25

Web Design & Development Prowebshop