Őrizetbe vették a mesterséges megtermékenyítéssel foglalkozó hírhedt olasz nőgyógyászt

Őrizetbe vették az olasz hatóságok Severino Antinori olasz professzort, akit egy spanyol nővér azzal vádol, hogy engedélye nélkül távolította el petesejtjeit milánói meddőségi klinikáján.

A 70 éves hírhedt nőgyógyászt a római Fiumicino repülőtéren tartóztatták le és házi őrizetbe helyezték római otthonában. Egy évre bevonták orvosi engedélyét - közölte az AGI hírügynökség rendőrségi és ügyészségi forrásokra hivatkozva.

Olasz illetékesek elmondták, hogy a 24 éves nővér állást keresve kereste fel Antinori milánói klinikáját, ahol állítólag akarata ellenére ott fogták, elaltatták és petesejtjeit eltávolították.

A professzort súlyos testi sértés okozásával és rablással vádolják.

Antinori múlt hónapban egy televíziós interjúban tagadta, hogy elkövette volna az ellene felhozott vádakat.

Ügyvédjei szombaton szintén teljesen abszurdnak nevezték ügyfelük megvádolását, és kijelentették, hogy Antinori zsarolás áldozata, a nő munkát akart kapni a nőgyógyász klinikáján. Azt állították, hogy az illető beleegyezett petesejtjének átadásában, aláírta a megfelelő nyomtatványt a beavatkozás végrehajtása előtt.

A rendőrség lefoglalt számos embriót a milánói klinikán, hogy megállapítsák, a nő petesejtjének felhasználásával hozták-e létre azokat.

Antinori 1994-ben került az újságok címlapjaira, amikor egy 63 éves páciense gyermeket szült egy másik nőtől kapott petesejtből és férje ivarsejtjeiből. Azóta a világban már állítólag több tízezer ötven éven felüli nőt segített ahhoz, hogy gyermeke szülessen. 2009-ben azzal állt elő részletek ismertetése nélkül, hogy három gyermek világra jöttét klónozással segítette elő.

| meddőség, mesterséges megtermékenyítés, Olaszország
2016-05-16 15:08:33

Web Design & Development Prowebshop