Lombikbébi kezelés: új módszer

Kétszeresére növelheti a lombikbébi kezelések eredményességét egy Izraelben kifejlesztett eljárás.

IVF, lombik, meddőség, mesterséges megtermékenyítés, lombikbébi kezelés | InforMed Hírek14   InforMed | MTI

Új-zélandi kutatók nyolc kísérlet során összesen több mint ezer esetet vizsgáltak, és megállapították, hogy ha a beültetés előtt elvégezték az Izraelben kidolgozott eljárást, akkor jelentősen megnőtt az embriók esélye a beágyazódásra, az átlagosan 9 százalékról 14-28 százalékra.

A módszert mintegy öt évvel ezelőtt dolgozta ki Izraelben Amiháj Baras professzor, és Izraelben azóta elterjedt az általa javasolt módszer.

Baras véletlenül fedezte fel, hogy a méh falának előzetes felsértése segíti az embriók beágyazódását, amikor olyan nők méhébe ültette be a lombikban fejlődésnek indult embriókat, akiknél előzőleg biopsziát végeztek a meddőség okának kiderítésére, mellyel megsebezték a méh nyálkahártyáját.

Ez mesterséges gyulladást okoz a méh falán, ami új sejtek képződéséhez és egyenlőtlenebb felülethez vezet, megváltoztatja a nyálkahártyát, és ezzel elősegíti a beültetett embriók beágyazódását.

A viszonylag egyszerű, altatás nélküli beavatkozást az embrió beültetése előtti hónapban háromszor végezik el. Slómo Mesiah professzor, a módszer egyik híve általában csak legalább két sikertelen lombikbébi kísérlet után javasolja az alkalmazását.

Izraelben az egészségbiztosítók két gyermek megszületéséig fizetik a meddőségi kezelést, ezért a nők többször is próbálkozhatnak a teherbe eséssel. Mesiah professzor beszámolt olyan esetről, amikor húsz sikertelen beültetés után a módszerrel huszonegyedszerre jött létre a terhesség.

Az új-zélandi kutatók hangsúlyozták, hogy a vizsgált esetek száma egyelőre csekély, az eredmények egyelőre nem egyértelműen bizonyítottak, és ezért óvatosságra intenek.

| IVF, lombik, meddőség, mesterséges megtermékenyítés, lombikbébi kezelés
2016-07-08 09:27:25
hirdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop