Bőséges információ a weboldalakon a meddðségről

A terméketlen házaspárok nehéz döntések és választások előtt állnak. Segítségükre és hogy kielégítsék bárki mesterséges megtermékenyítés iránti érdeklődését, a Medical Tribune News Service válogatást közöl azokról a website-okról, amelyek a terméketleneken vannak hivatva segíteni.

meddőség, terméketlenség, mesterséges, megtermékenyítés, örökbefogadás | The New York Times Health News Service   Medincorp | Vergano, D.

- https://www.2reproduce.com Reproductive Partners Medical Groups Inc.

A weboldal a hasonló nevű, nagy kaliforniai meddőségi centrum terméke, a “leghúsbavágóbb" megtermékenyítési módszerekről ad információt. A felhasználók kívánságra videóklipeket is lehívhatnak. Az egyik ilyen klip egy intracitoplazmás spermainjekciós eljárást (ICSI - Intracytoplasmic Sperm Injection) mutat be, amelynek során az orvos spermát fecskendez a donor petéjébe mikroszkóp segítségével.

A weboldal magyarázatokkal is szolgál a megtermékenyítési módszerekről, mint a blasztociszta (szedercsíra) átültetés, amikor az orvosok egy ötnapos megtermékenyített petesejtet ültetnek be a nő méhébe. A viszonylag új eljárás megnöveli az embrió túlélési esélyeit és csökkenti annak szükségességét, hogy az anyába több petét ültessenek be, ez viszont csökkenti az ikerszülés esélyét.

- https://www.asrm.org American Society for Reproductive Medicine (ASRM)

Ha valaki a mesterséges megtermékenyítésről szóló információk forrását keresi, rátalált. Az ASRM, a mesterséges megtermékenyítéssel foglalkozó egészségügyiek legnagyobb szervezete, igen bőséges információs anyaggal szolgál a meddőség kezeléséről és keresőfunkcióval is el van látva a beavatkozásokat végző, erre feljogosított orvosok listájával.

A weboldal a "Patients"-nél betűrendben közli a tudnivalókat. Ugyanez az oldal közli a legújabb híreket a biztosítással kapcsolatos jogszabályokról az egyes államokban, valamint a bethesdai National Institute for Child Health and Human Development jelenleg tanulmányozott kísérleti stádiumban levő eljárásainak listáját.

A weboldal egy több mint 30 kérdésből álló listát is közöl, amelyet bármelyik meddő házaspár feltehetne. Lelki tanácsadókat is ajánl a meddőséggel kapcsolatos pszichés problémák - depresszió, szorongás - kezelésére.

- https://www.resolve.org Resolve

A társadalmi támogatást kereső meddő házaspárok ezt a weboldalt lapozzák fel. A National Infertility Association által szponzorált fogyasztói csoport ingyenes tanácsot és vigasztalást ad a terméketlen pároknak. A tények és a fogamzás különféle lehetséges módjainak felsorolásán kívül az oldal adatokat is hozzáférhetővé tesz a meddőségi klinikák országos sikerességét illetően.

A távol eső területeken lakók számára a Resolve emberközelbe hozza a segítséget és a támaszt, kapcsolatot teremt a hasonló helyzetben levő párok között. A meddőségről szóló alapvető információkat megadó központ telefonszámait is közli, valamint a technikai kérdésekről részletes felvilágosítást nyújtó védőnők telefonszámait. Ezek a szolgáltatások csak a Resolve-tagoknak elérhetők, évi 45 dolláros illetékért.

Az oldalon közzétett tanácsok nagy része a meddőség társadalmi vonatkozásainak kezelésére utal. Egysoros tanácsokkal segít a családdal, barátokkal és az ünnepekkel kapcsolatos stresszel megbirkózni. A Resolve országos hírújságjáról elérhető cikkek olyan témákkal foglalkoznak, mint a “nyílt" örökbefogadás, amikor az örökbefogadott gyermek ismeri természetes szüleit, valamint a bánattal való megbirkózás.

Megjelent: Medical Tribune News Service

| meddőség, terméketlenség, mesterséges, megtermékenyítés, örökbefogadás
2002-07-31 23:57:27
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop