Az Atkins-diéta és a teherbeesés

Azok a nők, akik esküsznek az Atkins-diétára, veszélyeztethetik a családalapítási terveiket, ugyanis egy új kutatás kimutatta, hogy a fehérjedús étrend fogyasztása megnehezíti a fogamzást. A tanulmányt ugyan egereken végezték, de a tudósok szerint az eredményeikre oda kell figyelniük a gyermeket akaró nőknek is.

Atkins diéta, terhesség, meddőség | InforMed Hírek 2004 ;2   InforMed | Dobos, L.
A kutatók vagy 25 vagy 14 százalék fehérjét tartalmazó étrenden tartották az egereket négy héttel a párzás előtt. A korai embriókból (blasztocita) 42-t megvizsgáltak, hogy megállapítsák, megváltozott-e egy fontos növekedési gén imprintingje, ezen kívül 174 korai embriót beültettek normál étrenden levő egerek méhébe, hogy az anyai étrendnek a magzati fejlődésre gyakorolt hatását tudják megfigyelni.

Egereknél a fehérjedús táplálkozás az imprintingnek nevezett genetikai folyamatba avatkozik be, mely az apától és az anyától örökölt gének aktivitását szabályozza.

Az Eaglewood-i Colorado Center for Reproductive Medicine kutatója, dr. David Gardner szerint a 25 százalék fehérjét tartalmazó étrend megszakítja a fiatal egérembriók fejlődését, és lehet, hogy hasonló hatással van az emberekre is.

ITV
| Atkins diéta, terhesség, meddőség
2007-11-30 23:30:55
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop