Fidesz: Gyurcsány még a meddősséget is politikai csatározásra használja

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc DK-elnök még a meddősséget is politikai csatározásra és üzleti haszonszerzésre használja.

A nagyobbik kormánypárt MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében Ráczné Földi Judit DK-elnökségi tag nyilatkozatára reagált, aki szerint a kormány és a Fidesz ismét átveri a meddő párokat, mert a lombikbébiprogramról szóló kormányhatározat szerint a többlettámogatásból megvalósuló hatezer lombikbébi-kezelést kizárólag az állami tulajdonban lévő intézetek végezhetik.

A Fidesz azt írta: szomorú, hogy Gyurcsány még a meddőséget is politikai csatározásra használja, miközben a Gyurcsány-kormány segítség nélkül hagyta a meddőséggel küzdő párokat, és őket is üzleti haszonszerzésre akarja használni, ahogy általában az egészségügyet.

Közölték: a polgári kormány szeretne minden segítséget megadni a meddőséggel küzdő pároknak a gyermekáldáshoz, ezért kibővítik a tb által finanszírozott lombikprogram-eljárások számát, növelik a gyógyszertámogatást, és több kórházban is lesz ilyen célú fejlesztés.

Úgy fogalmaztak: "szeretnénk, ha nemcsak drága magánkezeléseken, hanem az állami egészségügyben is lehetőség lenne az ilyen segítségre. Bízunk benne, hogy a kormány által a közelmúltban bejelentett pozitív változásokkal egye több gyermekváró párból lesz boldog édesanya és édesapa".

| lombikbaba, lombikbébi-kezelés, támogatás, meddőség, egészségpolitika
2017-10-11 22:37:31
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop