Lombikbébi: fiú lesz vagy lány?

Azok a nők, akik bizonyos meddőség elleni kezelésen vesznek részt, gyakrabban szülnek fiút, vélik egy új vizsgálat szerzői.

meddőség, IVF, ICSI | InforMed Hírek8   InforMed | Sándor, K
A szerzők az Ausztráliában és Új-Zélandon 2002 és 2006 között élve születetteket tanulmányozták, és összehasonlították az ún. standard IVF-et (mesterséges megtermékenyítés), valamint ICSI-t (intracisztoplazmás ondósejt bevitel) után született fiúk és lányok számát.

A közel 14 ezer szülés elemzése során kiderült, hogy az IVF-et követően születettek 53-56 százaléka fiú, attól függően, milyen hamar ültették be a nőbe a megtermékenyített petesejtet. A természetes arány 51 százalék a fiúk javára. Ezzel szemben az ICSI-t követően született 100 babából csupán 49 volt a fiú.

A kutatás vezetője, Michael Chapman professzor így nyilatkozott: – ha rá tudunk jönni arra, hogy melyik technika a felelős ezért a különbségért, és miért, elérhetjük, hogy a nemek aránya visszatérjen a normálishoz.

Dr. Allan Pacey, a sheffieldi egyetem meddőségi-kutató szakembere szerint az semmiképpen sem lenne kívánatos, hogy a szülők ezeket a beavatkozásokat a születendő gyermek nemének megválasztására használják.

NetDoctor
| meddőség, IVF, ICSI
2010-10-04 11:53:58
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop