Hirdetés

Mesterséges megtermékenyítést érintő kutatás fejeződött be a PTE-n

A mesterséges megtermékenyítési technikák hatásfokának jelentős emelését célzó kutatás fejeződött be december közepén a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) - közölte az intézmény kedden az MTI-vel.

mesterséges megtermékenyítés, PTE, Pécsi Tudományegyetem |

MTI Hírek12

A közlemény szerint a projektben részt vevő kutatócsoportok olyan molekuláris biomarkerek azonosítását végezték el, amelyek az egészséges embriót jellemzik, és előre jelzik a sikeres terhesség kialakulásának valószínűségét. Hozzátették, "az eredmények rutinszerű klinikai alkalmazása olyan nanotechnológiára épülő gyorstesztek kifejlesztését követeli meg, amelyek költséghatékonyan és reprodukálhatóan képesek a minták diagnosztikai vizsgálatára".

A PTE kutatócsoportja számos hazai és nemzetközi intézménnyel alakított ki együttműködést azzal a céllal, hogy a birtokába kerüljön a speciális, klinikai célokra is alkalmas chiptechnika megvalósításának technológiája - olvasható az írásos összefoglalóban.

A nyolc hónapon át tartó kutatás az Európai Szociális Alap 299,2 millió forintos, európai uniós támogatásával valósult meg.

A közleményben úgy fogalmaztak: a magyarországi és a fejlett világbeli negatív demográfiai változások "időzített bombát jelentenek társadalmi és gazdasági szempontból egyaránt".

mesterséges megtermékenyítés, PTE, Pécsi Tudományegyetem

2015-12-29 21:05:50

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop